čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoučtí házenkáři bez vítězství podruhé v řadě, opět s výsokým rozdílem. Proti Opavě prohráli 73:105

Olomoucko prohrálo svůj druhý zápas v řadě a uzavřelo si možnost postoupit do části vítězů české Národní basketbalové ligy. V tomto zápase zazářila nová posila REDSTONE, a to Goran Vučičević.

První část zápasu ukázala účinnou ofenzivní část opavského týmu, na kterou olomoučtí nedokázali najít způsob, jak ji ubránit. Hlavními tahouny slezské ofenzívy byl Radovan Kouřil a hlavně se už od začátku blýsknul dobrým výkon slovenský basketbalista Jakub Mokráň. První čtvrtinu Olomoucko prohrálo 29:17 a na oba týmy čekala pár minutová pauza, po které začala velmi zajímavá druhá čtvrtina. Ta přinesla dohromady 52 bodů a mohli jsme vidět skvělé ofenzivní protiútoky. Jenže Hanáci prohráli i tuto čtvrtinu a o poločase se šlo do šaten za stavu 57:41.

Po pauze se hráči vrátili na palubovku a mohl začít druhý poločas utkání. Ten začalo Olomoucko tragicky. Opava nepustila v třetí čtvrtině Hanáky skoro k ničemu a za celých deset minut olomoučtí nastříleli pouhopouhých 8 bodů, zatím co Opava dále pokračovala v dobrém ofenzivním výkonu a tuto čtvrtinu znovu vyhrála, a to poměrem 26:8. V závěru zápasu Olomoucko zabralo, ale na to bylo už pozdě. Náskok Opavy po třetí čtvrtině byl 34 bodů a takový rozdíl ve skóre se nedá za deset minut hrací doby dohnat. Ale Olomoucko poslední část zápasu vyhrálo v poměru 22:24 z pohledu domácího týmu.

Nejlepším střelcem v tomto zápasu byl olomoucký Vučičević, i přesto, že opavský tým nastřílel přes 100 bodů. Tomuto srbskému basketbalistovy to očividně na Hané sedí a doufejme, že takové výkony bude provádět i nadále.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.