sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucké florbalistiky si připsaly první letošní výhru

Olomouc dokázala porazit pražské Bohemians na jejich domácí půdě a Hanačky vezou domů 3 body. Díky této výhře se Olomouc v tabulce sice neposunula, ale zmenšily náskok právě na Bohemians na pouhé 2 body a také 2 body na Start98.

Už od první vteřiny se hrálo v neskutečném tempu. Brakářka Bohemians Franková toto tempo udržela pouhých devět vteřin a Olomouc šla do vedení po akci, kterou zakončila Hegingerová. Tento ostrý start se Bohemians snažilo vyrovnat, ale Olomouc dokázala tomuto odporu v celé první třetině zabránit. Čtyři vteřiny před koncem dokázala Olomouc ještě skórovat, a to konkrétně Barbora Soušková, která proměnila svůj nájezd a svou pěknou střelou poslala FBS do vedení 2:0.

Do druhé třetiny vstoupilo gólově znovu jako první FBS. V šesté minutě druhé části vstřelila, po přihrávce Lucie Cholinské, gól Vlaďka Maderová. Jenže v druhé třetině se ozval poprvé i tým z Prahy, dokonce se v této čtvrtině ozval dvakrát. Poprvé v osmé minutě, kde za Bohemians vstřelila gól Faltová a o sedm minut později snížila na průběžné skóre 2:3 Strnadová. Bohemians najednou začali hrát rychlý florbal, jelikož začali cítit obrat ještě v druhé čtvrtině. Ale po protiútoku Olomouce proměnila v sedmnácté minutě druhé třetiny svoji šanci Lucie Cholinská, který si v tomto zápase připsala druhý kanadský bod.

Hráčky se po pauze vrátili na hřiště a zbývala odehrát poslední dvacetiminutovka. Bohemians se snažili ještě o obrat a v sedmé minutě se k němu přiblížili. Pražanky vstřelili v osmé minutě třetí části znovu gól a rozdíl ve skóre už bylo jen o pouhopouhý jeden gól. Pár minut před koncem to zkusili Bohemians bez brankářky, ale po vybojovaném míčku vstřelila pojišťovací gól Vlaďka Maderová a Olomouc mohla slavit první výhru v roce 2023!

Ohodnoť článek

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.