sobota 30. března 2024 Arnošt

Olomoučtí baskebalisté nevyhráli. Podlehli Ústí nad Labem

V rámci 20. kola Kooperativa NBL zavítal do Čajkarény na zápas s Olomouckem celek z Ústí nad Labem. Zatímco Sluneta se drží v klidném středu tabulky, domácí REDSTONE je předposlední se stejnou procentuální úspěšností jako poslední Hradec Králové.

Přestože šli Hanáci do vedení přesnou trefou nové posily Gorana Vučičeviče, byli to Severočeši, kdo ovládal větší část první čtvrtiny. Úvodních pět minut dokázali domácí vždy skóre dotáhnout na remízu, v šesté minutě však Sluneta i díky trestným hodům bodově odskočila, do konce první části žádné drama nepřipustila a zvítězila poměrem 20:27.

Stejně jako první čtvrtina začala i ta druhá. Skóre otevřel Vučičevič, pak se ovšem znovu rozstříleli Pandy, které se dokázaly dostat do devíti bodového náskoku. Výrazně se na něm podílel Tony Hicks. Na opačné straně se snažili svěřenci Tihomira Bujana vyrovnat. Po drobných sníženích skóre se Olomoucko rozstřílelo až v závěrečné tříminutovce. Díky zásahům Heinzla, Vučičeviče a Kněževiče značně snížili rozdíl na 44:51.

Po pauze pokračoval ve střeleckých úspěších Sreten Kněževič, do poslední pětiminutovky však znovu přebrali iniciativu Ústečtí, zejména Ladislav Pecka několika koši znovu posadil Slunetu na koně. Po krátké bodové odmlce se Hanáci opět zmohli k odporu. Bodově táhlo mužstvo především duo Welsch-Halada. Třetí část skončila sedmibodovým rozdílem ve prospěch hostí.

Závěrečná čtvrtina byla oproti těm předešlým značně odlišná. Bodově se sice jako první prosadil ústecký Pecka, nicméně REDSTONE začal tlačit soupeře, což vyústilo v situaci, kdy Olomoucko od srovnání dělila jediná trefa. Po následných zásazích Feštra a Kněževiče dokázali domácí otočit zápas na 82:81. V posledních čtyřech minutách ale zaspali na vavřínech, nejprve srovnal a následně znovu převrátil vedení na opačnou stranu Tony Hicks. I přes další trefy už Olomoucko utkání nezvrátilo a zápas prohrálo poměrem 86:93.

Další klání čeká celek z hanácké metropole příští sobotu od 18 hodin, kdy vycestují na palubovku Děčína.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK REDSTONE Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.