pátek 26. dubna 2024 Oto

Postupujeme do Final Four Českého Poháru ve volejbale

Do prvního setu vstupujeme naprosto suverénně! Již za stavu 5:0 vidíme první time-out hostů. Poté se Šternberku zásluhou Kořínkové daří získat první a na dlouhou dobu také jediný bod.

Po několikáté chybě Zuzany Látalové si trenér Sokolek vybírá i druhý oddechový čas. Olomouc přesto přidává další body a chvíli se zdá, že hosté se snad už ani dalšího bodu nedočkají. V jednu dobu vede univerzitní tým už 15:1! Teprve poté soupeřky své skóre navyšují, a to díky pokaženému servisu Milany Rajlić. Do koncovky následně vstupujeme s více než luxusním náskokem! Žádné překvapení už se zde nekoná – VK UP vítězí 25:10.

Zato druhý set přináší nečekaný obrat! Skóre je zde mnohem vyrovnanější a Šternberk předvádí v poli mnoho hezkých zákroků. Vidíme několik dlouhých výměn, které také často končí bodem právě pro hostující tým. Soupeřky si také pomalu vytvářejí náskok, na který reagujeme prvním time-outem. Rozdíl ve skóre ale přesto dlouho nezvládáme srovnat. Až v koncovce se nám daří téměř vyrovnat na 21:22. Poté ale přichází tříbodová šternberská série, zakončená esem. To ukončuje také celý tento set – 21:25.

Třetí sada začíná lépe pro hostující hráčky. Naštěstí zvládáme ihned reagovat a dostat se do vedení, i díky dvěma povedeným servisům Rajlić. Podobnou dvoubodovou sérii ale nedlouho poté vidíme i na druhé straně sítě, nyní zásluhou Nikoly Látalové. Soupeřkám už do konce setu nedovolujeme ani vyrovnat a pohodlně vyhráváme – 25:17.

Ve čtvrtém setu už máme opět navrch. Především díky Adéle Borovcové vedeme už 7:2, když Sokolky poprvé přerušují hru. Náskok dále navyšujeme a hostující trenér už brzy nemá k dispozici ani jeden time-out. Na olomoucké straně v tomto setu vidíme mimo jiné i dvě esa. Následně se nám daří využít hned první matchball a tím si zajistit výhru i postup do Final Four – 25:14!

Final Four Českého poháru žen se bude konat 15. a 16. února v Teplicích. Ostatními třemi účastníky jsou PVK Olymp Praha, VK Královo Pole a TJ Ostrava.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.