pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zora těsně v Ostravě pohrála

Na utkání 14. kola házenkářské MOL Ligy cestovala Olomouc do Poruby – celku nacházejícím se na předposledním místě, jemuž hodlala vrátit vyřazení z českého poháru.

Začátek utkání lépe zachytili domácí hráčky, když otevřely skóre. Hosté pravidelně snižovali brankový rozdíl a v desáté minutě zásluhou Martiny Přikrylové vyrovnaly na 4:4. Poté však přišel dvouminutový trest pro Protivánkovou a Ostravanky znovu odskočily. I přes oddechový čas, který si vzal domácí trenér Hudeček, se podařilo celku z Hané manko znovu dorovnat, v závěru prvního poločasu ale přišla další dvě dvouminutová vyloučení, čehož Sokol využil a první půli zakončil ve svůj prospěch poměrem 12:10.

Druhou část gólově otevřela Zora, nicméně ostravský celek si své vedení hlídal. Svěřenkyně trenéra Malínka mohlo mrzet nevyužití dvou přesilovek v sedmatřicáté a třiačtyřicáté minutě. Poruba naopak nezaváhala a po 45 minutách vedla už o čtyři branky. Několik minut před koncem si vzala olomoucká střídačka oddechový čas a podařilo se jim snížit, na zvrat utkání to nakonec nestačilo. Mezitím ještě obdržel žlutou kartu funkcionář Zory Michal Korytář.

Poruba tak ukončila sérii Hanaček čítající čtyři vítězství v řadě a potvrdila pravidlo vzájemných zápasů, tedy že v letošní sezóně vždy vyhraje domácí. Možnost znovu navázat na dobré úspěchy z přelomu roku může Zora už v sobotu, kde se na domácí palubovce utká od 17:30 s prvním mužstvem tabulky – slovenskou Šaľou!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Moravskoslezský deník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.