pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucké volejbalistky podlehly Brnu v sobotním utkání

V prvním setu dominovali brněnské Šelmy, ale po oddechovém čase se Olomouc snažila o návrat. Ve čtvrté sadě bylo dlouho vyrovnané skóre, ale nakonec zvítězily Šelmy 25:21.

V úvodu utkání se více daří domácím. Postupně se ale vedení přelévá na brněnskou stranu, což krátce po třetím esu a pětibodovému rozdílu vede trenéra Hrocha k prvnímu oddechovému času. Olomouckým hráčkám tato pauza alespoň trochu prospívá. Na obou stranách sítě následně vidíme několik chyb a krátce poté i znovu narůstající náskok hostů. Střídání ani jedno olomoucké eso už na vývoji tohoto setu nic moc nemění. Šelmy pohodlně vítězí – 18:25.

Druhá sada již z pohledu vysokoškolaček vypadá mnohem lépe. Šelmy chybují a za stavu 9:4 nutíme soupeřky k přerušení hry. Ihned poté přichází povedený servis Milany Rajlić a další chyby na druhé straně sítě. Zásluhou Zuzky Šepelové postupně získáváme dalších pět bodů. Skórují ale i Šelmy a tak si také domácí berou svůj time-out. Přesto si zatím náskok držíme. V koncovce setu se bohužel soupeřkám daří skórovat třikrát za sebou. Za stavu 22:20 si tak znovu bereme oddechový čas. A krátce poté je vyrovnáno. Týmy se nyní střídají prakticky po bodech. Sice odvracíme dva setbally, ale ten svůj využít nezvládáme. Do třetice jsou už Šelmy úspěšné – 26:28.

Začátek třetího setu trochu připomíná koncovku toho předchozího. Vyrovnané skóre, kdy se na chvíli daří odskočit Olomouci až díky Zuzce Šepelové a jejímu servisu. Po brněnském time-outu je ale znovu vyrovnáno na 11:11. Do krátkého vedení se znovu dostává univerzitní tým, který soupeřky opět velmi brzy dorovnávají. V koncovce je ale Olomouc už přeci jen úspěšnější. Vítězství si tentokrát utéct nenecháváme – 25:21.

Také čtvrtá sada je dlouho vyrovnaná. Ani jeden tým si nevytváří více než dvoubodové vedení. Až za stavu 12:15 saháme po brněnském esu k oddechovému času. Neúspěšně. Soupeřky přidávají další tři body a my tak znovu přerušujeme hru. Domácí trenér se následně snaží zvrátit hru alespoň pomocí střídání. Obrat už se ale nekoná. Zvládáme odvrátit pouze první matchball – 21:25.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.