pondělí 29. dubna 2024 Robert

Hanáci prohrávají v úvodním zápase Národní basketbalové ligy proti Slavii Praha

Olomoucko prohrálo svůj úvodní zápas do Části poražených Národní basketbalové ligy. Svůj první zápas odehrál REDSTONE v domácím prostředí, kde se nepodařilo porazit Slavii Praha.

Hanáci vstoupili do utkání špatně. Úvodní třetina jim vůbec nevyšla a sešívaní přehráli Olomoucko 15:32, a tak už po první desetiminutovce muselo Olomoucko dohánět sedmnácti bodové manko. Hanákům to hlavně nešlo v obranné fázi, jelikož během první čtvrtiny se mockrát nepodařilo soupeře obrat o míč. Na rozdíl od té první čtvrtiny se Olomoucku podařilo vyhrát tu druhou. Tu vyhráli o 2 body v poměru 22:20, ale stále Slavia měla náskok patnácti bodů. Do šaten se po dvaceti minutách hry šlo za stavu 37:52.

Po pauze to byla mezi Olomouckem a Slavií vyrovnaná partie. Jenže z pohledu celého utkání se čas na dohnání skóre krátil a krátil. Třetí čtvrtinu vyhrála Slavie 18:25 a průběžné skóre celého utkání bylo 55:77, a tak si mnoho fanoušků myslelo, že je vše ztraceno. Ne tak docela. Olomoučtí v poslední části utkání neskutečně zabrali a nedali Slavii vůbec nadýchnout. Poslední část utkání vyhráli olomoučtí 24:7, a i když vyhráli poslední čtvrtinu o 17 bodů, i tak se Hanákům nepodařilo skóre dohnat.

Z pohledu individualit musíme pochválit výkon Ty´rella Fridaye, který poprvé takhle zazářil v ligovém utkání za Olomoucko. Podařilo se mu nastřílet 22 bodů, zaznamenat 7 doskoků a připsat si 3 asistence.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK REDSTONE Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.