sobota 20. dubna 2024 Marcela

Ani závěrečné zlepšení volejbalistkám na Prostějov na body nestačilo

Ve včerejším derby se oba týmy snažily úspěšnými útoky získat náskok, ale Olomouc nakonec prohrávala 0:3. I přes herní zlepšení a bojovnost nedokázaly hráčky vyrovnat síly s domácím Prostějovem, který získal vítězství.

Do včerejšího derby jsme vstoupili úspěšnými útoky. Oba týmy v úvodu svá podání kazí a drží se tak velmi těsně u sebe. Jako první si přímý bod z podání zapisuje prostějovská Loff Da Silva. Zato na naší straně přibývají chyby. I proto si za stavu 7:10 bereme time-out. Jeho výsledkem je však jen další prostějovské eso, o které se postarala Klára Faltínová. Rozdíl ve skóre se bohužel dál zvětšuje, přichází proto náš druhý oddechový čas. Domácí hráčky i nadále předvádějí krásné zákony a připisují si většinu bodů. Až díky sérii prostějovských chyb a úspěšnému bloku Tinklové si i trenér Čada vybírá svůj time-out. Po něm však opět bodují především domácí. Po chybě Bajusz se nám sice daří stáhnout rozdíl už jen na tři body, víc toho ale v úvodním setu nezvládáme - 20:25

Druhá sada má bohužel mnohem rychlejší a jasnější průběh. Po čtyřbodové sérii domácích musíme už na samém začátku sáhnout po přerušení hry. Zuzka Šepelová a Barbara Dapić následně přidávají také první olomoucké body. Stejně tak se ale daří i domácí Faltínové. Prostějov si znovu vytváří náskok, kterému napomáháme i my svými chybami. Ve chvíli, kdy na skórové tabuli svítí 8:14, se tak znovu uchylujeme k time-outu. Chvíli se zdá, že tentokrát úspěšně. Znovu však několikrát chybujeme. Po esu Trnkové vedou soupeřky už o celých deset bodů! Výsledek už pak pouze kosmeticky upravujeme – 14:25.

Také v úvodu třetího setu vidíme na naší straně nejednu chybu. Zároveň ale můžeme pozorovat poměrně výrazné herní zlepšení olomouckých hráček. Chvílemi se dokoncedostávají do vedení! Velký kus práce zde odvádí především trojice Herdová, Šepelová a Borovcová. Hra je nyní velmi vyrovnaná a konečně se vysokoškolačkám daří i na servisu, kde mimo jiné přidávají další dva přímé body z podání. Také Prostějov si zde vybírá oba své oddechové časy. Bohužel, v samotné koncovce má domácí celek o trochu navrch. Ani postupné změny sestavy ani povýšení herních výkonu v souboji už bohužel Olomouci k obratu nestačí – 22:25.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.