čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Florbalové drama v Blansku skončilo olomouckou senzací

Olomouc v neskutečně dramatickém zápase vyhrála nad Blanskem a bere si první výhru v play-off. Cesta k prvnímu vítězství byla neskutečně náročná, ale Hanáci se nevzdali a otočili utkání neskutečným způsobem.

První část se Olomouci moc nevydařila. Sice už v šesté minutě první zápis do tabulky střelců zaznamenala Olomouc, konkrétně Jan Kopecký, ale poté dávalo góly pouze Blansko. Nejdříve přišla využitá přesilovka v poslední vteřině početní výhody pro Blansko, a poté se během dvou minut dvakrát znovu Blansko prosadilo. V sedmnácté minutě přišla pasáž dvou vyloučení zároveň, kdy na obou stranách byli vyloučeni hráči za hrubost. Jenže ani jeden tým se ve hře 4 na 4 neprosadil a první třetina skončila 3:1.

V druhé třetině se prosadili pouze blanští, a to dvakrát. V dvacáté třetí minutě přišlo vyloučení na straně Olomouce za špatné střídaní a to Blansko využilo. Poté přišla další početní výhoda, ale tentokrát na olomoucké straně. Blanský Patrik Crla si šel na dvě minuty sednout za nedovolené vrážení. Jenže místo toho aby využila Olomouc přesilovku, tak Blansko vstřelilo gól v oslabení. Druhá třetina skončila 5:1 a vypadalo to pro Olomouc už beznadějně.


Hned po jedné a čtvrt minutě vstřelil druhý gól Olomouce a zároveň jeho osobně druhý gól Jan Kopecký. Ve čtyřicáté čtvrté minutě byl vyloučen blanský Lukáš Kučera a Olomouci stačili pouhé dvě vteřiny na snížení skóre na 5:3. Tímto gólem završil Jan Kopecký svůj hattrick. Poté v čtyřicáté páté minutě byl vyloučen olomoucký Vojtěch Krhovják za hru na zemi. Jenže historie se opakovala a naopak Olomouc vstřelila gól v oslabení stejně jako Blansko. Oba týmy si poté vzali time-out a ve vzduchu šla cítit naděje na obrat. V čase 59:48 přišla na straně Olomouce euforie, když Jan Kopecký poslal celé FBS Olomouc do prodloužení senzačním gólem.

V prodloužení gól nepadl, a tak se šlo až do nájezdů. Olomouci se podařilo vychytat pět nájezdů ze šesti. V šestém nájezdu pro Olomouc se prosadil Bohdan Kopelec a Hanáci se mohli radovat z první výhry v play-off!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto fbsolomouc.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.