pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Z Frýdku-Místku si olomoucké volejbalistky odváží tři body

Hráčky Olomouce dominují v domácím utkání proti Frýdku-Místku, což se projevuje v jejich převaze od začátku a v jednoznačném vítězství ve třetím setu. Navzdory zlepšení soupeřek v dalším setu, Olomouc nakonec zvítězí 3:1 na sety.

Již od začátku tohoto domácího utkání mají hráčky Olomouce převahu. Jsou to také ony, kdo nutí své soupeřky k prvnímu přerušení hry. Brzy poté ale Frýdek získává celkem tři přímé body z podání, o které se postarala dvojice Veronika Strušková a Sabina Krejčí. Ve chvíli, kdy je olomoucký náskok téměř smazán, si i trenér Hroch vybírá svůj time-out. Především díky Lucce Herdové si připisujeme další body k dobru. Opět zde ale vidíme více chyb a i proto tak přichází druhý oddechový čas domácích. Samotná koncovka je velmi vyrovnaná a týmy bodují prakticky střídavě. O malý kousíček jsou ale nakonec úspěšnější hráčky Frýdku – 25:27.

Ve druhé sadě bodují od začátku vysokoškolačky. Skvělý servis předvádí nejprve Zuzka Šepelová a následně i Barbara Dapić. Za stavu 8:3 tak nepříliš překvapivě hosté sahají k time-outu. I další body ale míří na konto Olomouce! Za stavu 16:7 jsme svědky také druhé pauzy hostujícího celku. Ani tento krok však týmu nijak nepomáhá. Kupí se chyby a rozdíl ve skóre ještě více narůstá. Žádný překvapivý obrat už se zde nekoná a domácí vítězí více než jasně – 25:10.

Převaha Olomuce je ve třetím setu ještě jednoznačnější! Úvodní bod si sice připisují hráčky Frýdku, v dalších okamžicích jsme však svědky bodové jízdy domácích! Po prvním oddechovém čase za stavu 9:4 začíná náskok jen a jen narůstat. Za stavu 16:4 se hosté ještě snaží Olomouc alespoň na chvíli zastavit. Víc než dva body se jim už ale do konce sady získat nedaří! Také Aneta Weidenthalerová si připisuje dvě esa. Tento set, který trval pouhých 17 minut, následně svým úspěšným útokem zakončuje Viktoria Moscická – 25:6!

Avšak kdo by čekal, že i následující sada bude mít podobný průběh, mýlí se. Frýdek se po předchozím debaklu zvládá alespoň částečně vzchopit. Opět sice tahá za kratší konec a pouze soupeřky přidávají další povedené servisy, zlepšení Sokolek je ale nepochybné. Nakonec jsou i domácí nuceni sáhnout k time-outu. K otočení a prodloužení dnešního utkání už to ale nestačí. V závěrečné koncovce už je opět univerzitní tým jednoznačný – 25:17.

Ohodnoť článek

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.