pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomoucké florbalistky rozdrtily pražský tým 16:0

Olomoucké florbalistky deklasovaly Panthers Praha 16:0 a skončily v základní části na sedmém místě. Ve čtvrtfinále se utkají proti Ostravě.

Florbalistky FBS Olomouc v posledním utkání základní části deklasovali Panthers Praha na jejich půdě poměrem 16:0. Čtyři góly vstřelila Gabriela Vaculová, pět bodů zaznamenala Lucie Cholinská, hattrick stihla i Vlaďka Maděrová. Mimochodem, dle záznamů se jedná o nejvyšší venkovní výhru minimálně od roku 2008, kam vedou běžné záznamy.

Začátek přitom neměli domácí špatný, zmiňme třeba pokus Vlčkové nebo brejk Faťunové. První branka ale padla v čase 6:32, Gabriela Vaculová prostřelila Neumannovou zleva. O šest minut později měla Panterka Saffertová trestné střílení po hákování Zmrzlé. To už bylo za stavu 0:3. V čase 15:06 dokonala Gabriela Vaculová hattrick za asistence Brančíkové. Celkové skóre po první třetině bylo 0:6.

V naší redakci opravdu nikomu nenadržujeme, ale v čase 20:17 vstřelila branku Gabriela Vaculová. Již o devět vteřin později jí konkurovala dvojice Vlaďka Maděrová-Lucie Cholinská. A když se v dalších 120 sekundách přidaly Eva Řeháková s Terezou Brančíkovou, bylo to 0:10. Hra se zklidnila, ve 28. minutě dostala Brabora Soušková dvě minuty za vražení Rozehnalové na mantinel. Asi půl minuty po konci své přesilovky vystřídaly Panterky brankářku, nastoupila Macounová. Následoval trest pro Zikmundovou za sekání, ani Olomouc svoji výhodu nezužitkovala. Sérii vyloučení ukončila dvě minuty před sirénou Tereza Hlaviznová, taktéž za sekání. Stav se nezměnil a zůstal na čísle 0:10.

Třetí třetinu zahájila domácí Šindelářová trestem za sekání. Olomouckou přesilovku využila Vlaďka Maděrová. V rozmezí 49. a 56. minuty skórovaly ještě Nelly Baumgartner, Michaela Zmrzlá, opět Vlaďka Maděrová, Eva Řeháková a Eliška Pešavová. Konečné skóre zápasu se tak zastavilo na 0:16. Hanačky skončily po základní části sedmé a ve čtvrtfinále jdou proti Ostravě, preview pro tuto sérii nabídneme v týdnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michelifix Photography

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.