neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Basketbalový tým BK REDSTONE Olomoucko oznámil příchod nové posily!

Olomoucko má novou posilu na pozici rozehrávače, a to je americký basketbalista Luwane Pipkins. Luwane je 26 let a pochází z Chicaga. Měří 180 centimetrů a má zkušenosti zejména z americké univerzitní basketbalové ligy (NCAA).

Olomoucko hlásí novou americkou posilu na pozici rozehrávače, a tím hráčem je Luwane Pipkins. Luwane je šestadvacetiletý basketbalista a rodák Chicaga. Má 180 centimetrů a má zkušenosti hlavně z univerzitní americké basketbalové ligy (NCAA).

Luwane hraje na profesionální scéně basketbalu od sezóny 2016/17, kdy hrával za univerzitní tým Massachusetts Minutemen. Za ně odehrál 3 sezóny a poté se přestěhoval do jiného univerzitního týmu, tentokrát do Providence Friars. Zde odehrál jednu sezónu, konkrétně 31 zápasů a průměrně měl nastříleno 10,8 bodu na utkání. Poté jeho kariéra zamířila do Portugalska, přesněji do týmu Galitos Barreiro, kde odehrál pouhé dvě utkání. To bylo v sezóně 2020/21 a minulou sezónu to zkusil v gruzínském týmu Rustavi, kde na rozdíl od portugalského Galitos, dostal prostor. Zde odehrál 15 utkání a jeho bodový průměr na zápas byl 15,9 bodu.

Nyní podepisuje smlouvu v BK REDSTONE Olomoucko a přejeme mu hodně úspěchů, a ať se mu zde v hanácké metropoli líbí!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto UMass Athletics

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.