sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Volejbalistky Univerzity Palackého převálcovaly Sokol Šternebrk

Volejbalový zápas mezi týmy Šternberk a Olomouc skončil vítězstvím Olomouce 3:0. Olomoucké hráčky dominovaly v celém zápase a vyhrály sety 25:17, 25:13 a 25:15. Hráčky z Šternberka se snažily držet krok, ale nakonec nedokázaly uhrát ani jeden set.

Již od samého začátku hanáckého derby je jasné, kdo má převahu. Poté, co šternberské podání končí v outu, vedeme již 7:2. Vzápětí ale i Olomouc kazí svůj servis, míč nyní končí naopak v síti. Přestože se vysokoškolačky stále drží ve vedení, je to právě olomoucký trenér, který si při tříbodové sérii domácích jako první vybírá svůj oddechový čas. Nedlouho poté si po dvou povedených servisech Sokolek konečně i Adéla Borovcová těsně připisuje eso. Po time-outu soupeřek však chvíli nato svůj servis bohužel kazí. Také do koncovky vstupujeme s krásným náskokem. Hráčky Šternberka už zde zvládají ztrátu pouze snížit. Viktoria Moscická následně využívá hned první setball a bodovým blokem tento set i ukončuje – 25:17.

Na úvod druhé sady vidíme krásné podání Lucky Herdové. Ke druhému esu za sebou chybí jen kousíček. Sokolky poté předvádějí několik chyb a již za stavu 1:5 jsou nuceny poprvé přerušit hru. Sérii Moscické na podání ukončuje až příliš dlouhý útok Milany Rajlić. Přestože skóre je poměrně jasné a olomoucké vedení stále narůstá, vidíme zde hned několik velmi dlouhých výměn a až neuvěřitelných zákroků na obou stranách sítě. Také nově příchozí Zuzka Šepelová nám ukazuje svůj kvalitní servis a potvrzuje tak, že patří mezi nejlépe podávající hráčky celé extraligy! Žádné překvapení už se v této části utkání nekoná. I nyní proměňují vysokoškolačky svůj první setball a vítězí ještě větším bodovým rozdílem – 25:13.

Také ve třetím setu bodují jako první hostující hráčky. Po povedeném servisu domácí Kořínkové se Šternberk poprvé v celém zápase dostává do vedení! Tento náskok je ale už po chviličce smazán. Borovcová přidává další eso a její tým si znovu začíná vytvářet převahu. Sokolky se sice statečně drží v těsném kontaktu, i tak jsou ale za stavu 9:13 nuceny opět využít oddechového času. Hra je nyní nejvíce vyrovnaná. V druhé polovině tohoto setu už ale opět dominují hráčky Olomouce. Druhý time-out ani střídání už na výsledku dnešního utkání nic nemění. Univerzitní tým i nyní pohodlně vítězí – 25:15.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.