pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomouc získala body v důležitém basketbalovém utkání, porazila Hradec Králové

Olomoucko porazilo Hradec v důležitém utkání. Taktika a výkony hráčů vedly k vítězství 96:70. Nová posila Pipkins přispěla 15 body a celkově se více než 10 bodů trefilo až pět hráčů týmu. Hanáci vedou o dvě výhry a zlepšili si šance na udržení.

Olomoucko vyhrálo v souboji posledních dvou týmů. Hanáci odskočili od Hradce Králové na rozdíl dvou výher a mají obrovskou šanci na vyhnutí se baráži o udržení v Národní basketbalové lize.

Už do utkání vstoupilo Olomoucko skvěle. První třetinu se REDSTONE podařilo vyhrát 22:13 a hlavně za to mohla dobře nastavená taktika hráčů. Hanáci nepustili Sokoli k mnoho šancím, a proto po první třetině vedlo Olomoucko už o 9 bodů. Druhá čtvrtina od obou týmů více bodů, ale Olomoucko stále drželo velké vedení. Od Olomoucka byl tento první poločas jeden z nejlepších, který jsme od začátku nadstavby mohli vidět, a tak se fanoušci nemohli dočkat druhé poločasu, který všechny čekal po patnácti minutové přestávce.

Za průběžného stavu 49:32 mohl začít druhý poločas, který přinesl velmi podobný děj, který přinesl poločas první. Oba týmy vstoupili do třetí třetiny aktivně, ale více produktivní byl tým z hanácké metropole. Třetí třetinu se jim podařilo znovu vyhrát, tentokrát poměrem 26:21 a celkově Hanáci vedli už o více než dvacet bodů. Čtvrtá čtvrtina přinesla bodově nejtěsnější rozdíl, ale rozhodně nic, z čeho by se olomoučtí měli obávat. Jednoznačně toto utkání bylo nejlepší, které zatím v nadstavbě odehráli a mohl za to hlavně taktický výkon. Utkání se zastavilo na skóre 96:70.

Také to bylo první utkání pro novou posilu Pipkinse, který nastřílel 15 bodů a patřil mezi klíčové hráče. Celkově 5 hráčů REDSTONE nastřílelo více než 10 bodů, takže celkově skvělý výkon celého týmu Olomoucka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK REDSTONE Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.