neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Olomouc prohrála i druhé domácí florbalové utkání

Olomouc promarnila i druhé možné ukončení play-off s Blanskem, ale tentokrát to bylo o jeden jediný gól. Hanáci tak budou muset odehrát páté rozhodující utkání na půdě Blanska.

Už hned první pětiminutovka přinesla dohromady tři góly. O první se postaral tým z jižní Moravy. Konkrétně první gól vstřelil Vojtěch Fedra, kterému se to podařilo už 27 vteřin po úvodním vhazování. Netrvalo to ani tři minuty a Blansko zvýšilo svoje vedení na 2:0. Jenže necelé dvě minuty na to už do skóre promluvili i domácí a po přihrávce Štrbáka vstřelil gól Tomáš Jelínek. V osmé minutě byl vyloučen blanský Šimon Borek za sekání, ale Olomouc bohužel svoji početní výhodu nevyužila. První třetina skončila skórem 1:2, a tak Hanáci museli dohánět jednogólový rozdíl.

Do druhé třetiny vstoupil aktivněji Atlas a ve dvacáté třetí minutě zvýšili své vedení na 1:3 z pohledu domácí Olomouce. O pět minut později promluvili do skóre tentokrát Hanáci a u toho byl Jan Kratochvíl. V třicáté první minutě se Olomouci podařilo srovnat skóre, a tak se mohlo začít od začátku. To bohužel netrvalo dlouho, protože o minutu později si Blansko vzalo vedení zpět a vedlo 3:4. Svým druhým gólem se ukázal Vojtěch Fedra. Blansku se ještě do konce druhé části podařilo dvakrát prosadit. A tak museli Hanáci ve třetí třetině dohánět třígólový rozdíl.

Do třetí třetiny vstoupili skvěle tentokrát Hanáci, těm se během prvních čtyř minut podařilo snížit skóre na 5:6. Blížící se možný obrat, který mohla přinést početní výhoda Olomouce, oddálil v čtyřicáté osmé minutě Lukáš Kučera, který se prosadil v oslabení a vstřelil gól na 5:7. Vteřinu po konci početní výhody se nakonec podařilo Olomouci vstřelit gól a svůj druhý gól vstřelil Jan Kratochvíl. V padesáté první minutě vybuchli domácí fanoušci radostí, jelikož nejlepší střelec Olomouce Igor Macháček vstřelil vyrovnávací gól na 7:7. Jenže dlouhá radost to nebyla, protože o 37 sekund později vstřelil Jakub Fedra gól na 7:8, a tak Olomouci zbývalo necelých 10 minut na vyrovnání a možná dokonce otočení celého skóre. Bohužel Olomouci se nepovedlo ani jedno a Blansko vyhrálo 7:8 a vyrovnalo sérii na 2:2.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto fbsolomouc.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.