sobota 20. dubna 2024 Marcela

Pětisetová bitva přináší olomouckým volejbalistkám 2 cenné body

Olomouc a Liberec sehrály napínavý volejbalový zápas, plný krásných výměn a skvělých servisů. Po vyrovnané hře rozhodl až tie-break, ve kterém se nakonec radovali hosté z Liberce.

Hned na úvod si hostující Frankevych připisuje dvě esa. A rozhodně to není jediná chvíle, kdy tato hráčka dokázala svým servisem pěkně potrápit. Ze začátku má Liberec převahu, domácí ale zvládají rychle otočit. Trenér Gálík je tak nucen vybrat si oba své time-outy a také pozměnit sestavu. Ani jedno ale moc nepomáhá. Olomouc má k dispozici hned několik matchballů. První set pak ukončuje úspěšným útokem Ema Kneiflová – 25:22!

Na začátku druhé sady posílá Herdová míč příliš daleko. Přesto si opět vytváříme vedení. Mimo jiné zde vidíme i další neuvěřitelnou výměnu, která končí bodem pro Liberec. Série Frankevych na servisu včetně dalšího esa Dukly náš náskok maže. I díky velké bojovnosti se Olomouc znovu dostává do čela. Přichází tak pauza Liberce, po které hosté opět vyrovnávají. Chvíli poté jsme svědky nejasné teče, na kterou Liberečanky znovu reagují time-outem. Vyrovnaná koncovka je nakonec úspěšnější pro hosty - 25:27.

Třetí set zprvu lépe vychází domácím, kterým se daří hlavně na útoku. I kvůli třem zkaženým podáním za sebou o svůj náskok přicházejí. Můžeme zde sledovat další dlouhé a krásné výměny. Za stavu 19:19 přichází na hřiště Zuzka Šepelová. Chvíli poté nám i ona předvádí dvě esa za sebou! Získává tak pro svůj tým setball, který následně proměňuje Lucka Herdová – 25:22!

Také další sada pokračuje vyrovnaně. Až Šepelová svými dalšími dvěma esy zvyšuje náskok vysokoškolaček na tři body. A tento náskok nadále narůstá! Liberci se však daří postupně rozdíl ve skóre smazat a průběh setu zcela otočit. Víc než oddálit konec už Olomouc nezvládá – 19:25.

O vítězi tak musí rozhodnout až tie-break. A zkrácený set má víc než dechberoucí průběh! Liberec vede nejprve 0:3, na což domácí reagují time-outem. Za stavu 2:9 z pohledu týmu VK UP už by se mohlo zdát, že je rozhodnuto. Ale není! Olomouci se daří snížit ztrátu na pouhý bodík. A také odvrátit liberecké matchbally! Ani domácí svou první šanci nevyužívají. Tu druhou už si ale olomoucká kapitánka Tinklová ujít nenechává – 17:15!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.