čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoučtí basketbalisté prohráli s USK Praha o 20 bodů a čeká je souboj o udržení s Hradcem Králové

Olomoučtí basketbalisté padli v utkání o udržení s USK Praha o rovných 20 bodů a definitivně se vzdali naděje na play-off, čeká je tak souboj o udržení s Hradcem Králové.

Už v úvodu se hostujícímu Samourovi a Pipkinsovy povedly dvě trojky. Hosté, i přes mírnou střeleckou převahu domácích, nakonec postupně zvyšovali svůj náskok a první čtvrtinu vyhráli 16:25. Po dvou minutách druhé části se trojkou blýskl Vučičevič, na jeho zápis ale odpověděl proměněným trestným hodem Pipes a určil skóre 19:28. Kapka naděje přišla v polovině druhého kvartálu, když dva trestné hody proměnil Feštr a na něj dalšími dvěma body navázal Welsch, Hanáci tak snížili stav na 25:32. Dobrá nálada panovala v Čajkaréně po šesti olomouckých dvojkách za sebou, z toho dvě vsítil Klepač. S poločasovým výsledkem 34:40 bylo ale spokojenější USK.

Třetí čtvrtina rozhodla do té doby otevřené utkání. Sovy dovolily svému soupeři pouhých 11 bodů, samy jich vstřelily 29 a dostaly se do pohodlného vedení 45:69. Svěřencům Tihomira Bujana pomohly v poslední části fauly hostí, po dvou trestných hodech proměnili Dominik Žák, Jalone Friday a Tomáš Tkadlec. Ztráta ale i poté byla 24 bodů. Ve 36. minutě vstřelili Hanáci čtyři body, řádili Friday a Pipkins. Olomoucko se ale muselo smířit s prohrou 68:88.

Z domácí strany byli nejrpoduktivější Goran Vučičevič (14 bodů), Jalone Friday (13 bodů) a Lukáš Feštr (11 bodů). Luwane Pipkins strávil na hřišti přes 35 minut, k osmi bodů, zaznamenal devět doskoků a čtyři asistence.

Příští zápas odehrají Olomoučtí už v sobotu doma proti Slavii Praha.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK REDSTONE Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.