pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoučtí baseballisté v prvním dubnovém utkání podlehli Blansku

Opening Day Olomouc: Fanoušci užili bohatý program a Petr Charvát oslavil třemi body, ale Skokani prohráli s Blanskem a druhý zápas museli odložit kvůli dešti.

V sobotu 1.4. proběhl Opening Day neboli zahájení sezóny. Pro fanoušky byl připraven bohatý program, který se skládal z autogramiády, hymny a slavnostního nadhozu. Ačkoliv se měly hrát dva zápasy, tak počasí nakonec dovolilo jen jeden.

Za Olomouc nastoupil oslavenec Petr Charvát, ten obdržel v úvodní směně tři body. Za hosty nastoupil na kopec Blažek, který ničil olomoucké pálkaře. Blansko postupně navyšovalo vedení - pole zahrálo několik chyb. Až v 5. směně se podařilo odpálit úspěšný hit a postaral se o něj Marek Nastoupil. Skokani vystřídali nadhazovače, na kopec se dostal novic Vojtěch Papež (který je v Olomouci na hostování), tento nadhazovač zastavil blanenský tlak a Skokani pomalu začali ukusovat z vedení Olympie. Trojmetoým odpalem se prezentoval Matěj Lázniček. Blansko muselo střídat, na kopec se dostal Kocman, který hanáckým pálkam seděl. V 9. směně byl stav 6:5 pro hosty a na kopec se dostalo blanenské eso - Havlíček. Skokani měli začátek pálky, takže nejlepší palkaři měli zvrátit běh utkání. Dohrávka vyšla naprázdno a Skokani podlehli 5:6.

Sestava v 1.zápase: P - Charvát/Papež, C - Voženílek, 1B - Dostál/Utěšený, 2B - Nevrla, 3B - Chroust, SS - Schnieder, LF - Nastoupil, CF - Lázniček, RF - Gaul, DH - Voják, PH - Borůvka.

Druhý zápas sice začal, ale velmi brzy začalo pršet a hřiště se stalo nehratelným. Skokani tedy budou sérii dohrávat jindy.

Tento týden čeká olomoucké hráče venkovní zápasy. Během dalšího Opening Day se stanou hosty Klasiku Frýdek-Místek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook Skokani Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.