úterý 16. dubna 2024 Irena

Florbalové juniorky poraženy

Chodov porazil Olomouc v prvním finálovém zápase 1. ligy juniorek 4:2. Olomouc tlačila na brankářku Chodova, ale nedokázala dotáhnout náskok soupeře, který využil i přesilovku a zvýšil své vedení na 4:1.

Nejlepší útok proti nejlepší obraně, takové byly predikce finálové série 1. ligy juniorek mezi Olomoucí a Chodovem. První zápas přinesl neskutečnou atmosféru, spoustu zvratů i napínavých momentů, jako vítězky z něj ale odešly hráčky Chodova, které si domů vezou mečbol.

Před natřískanou Čajkarénou přitom Olomouc papírové předpoklady roztrhala a své soupeřky mohutně tlačila. Především první formace ve složení Hlaviznová-Horčičková-Vaculová brankářce Bačkové zatápěla. „Dělá to fakt velký efekt, když přijde tolik lidí“ řekla Tereza Hlaviznová. „Fanoušci dělají všechno dobře, jenom my se s tím musíme naučit pracovat“ přiznala mírnou nervozitu. V půlce třetiny se hra vyrovnala, za Chodov zářila formace s nejlepší útočnicí ligy Lucíí Baldrichovou. Brankářka Hodulíková dlouho odolávala, v 16. minutě, při stupňujícím se tlaku hostí, ale propustila ránu Lískovcové. O chvíli později zapomněla obrana na Křtěnovou a o chvíli později dokonala gólovou smršť právě Baldreichová. „Jejich útok je zkušený, mají výborné hráčky nejen v této lajně“ shrnula krátce Hlaviznová. Plamínek naděje vykřesala v závěru třetiny Klára Horčičková.

Po změně stran se situace uklidnila, za stavu 3:1 se týmy začaly více soustředit na obranu. Ve 23. minutě nevyužila prostoru ke střele Brančíková, o chvíli později vydeptala Křtěnovou famózním zákrokem Hodulíková. Hra se začala přiostřovat, Nikola Krupičková poslala na inspekci za mantinel Drábkovou. V následujících minutách se až těsně před bránu Bačkové dostaly Horčičková s Hlaviznovou, ani jedna z nich ale nezpracovala včas. Olomouc přidala na tempu, rozehrávku nedorazila Ševčíková. Hráčkám v červeném nepomohly ani dvě přesilovky po vyloučení sester Skalíkových. Do šaten se tak šlo opět za stavu 1:3.

Hodně do těla hrála Valentýna Zerzánová, což hned v úvodu třetí části pocítila Břeská. Přesilovku si vyzkoušel i Chodov po sekání Vaculové, a také ji využil. Emilie Skalíková nahrála na Lískovcovou, která z bezprostřední blízkosti zvýšila na 4:1. V 50. minutě na stadionu zavládlo ticho, otřesená Zerzánová byla naštěstí po krátké rehabilitaci v pořádku. Psala se 53. minuta, když fanouškům vykouzlila úsměv na tváři Tereza Hlaviznová. Ta zachytila na půlce rozehrávku, přeběhla s míčkem celé hřiště a nekompromisně snížila na 2:4. „My jsme si říkali, že tyhle rozehrávky musíme sbírat. Zpracovala jsem si to, řekla jsem si, že bychom měli vystřelit, a skončilo to tam“, okomentovala nejlepší hráčka zápasu svoji trefu. Obdobný kousek předvedla i Valentýna Zerzánová, její trefa ani závěrečný tlak bez brankáře ale štěstí nepřinesly, Olomouc po gólu do prázdné brány padla s Chodovem 3:5.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michelifix Photography

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.