čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoučanky nedaly Olympu šanci a vypráskaly ho z domácí palubovky 3:0

V úterý od páté hodiny odpolední se rozehrál v rámci sedmého kola volejbalové extraligy žen na olomoucké palubovce zápas mezi VK UP Olomouc a Olympem Praha. Hanačky dokázaly porazit Prahu třikrát za sebou, a ani tentokrát se Pražankám nepodařilo tuto bilanci alespoň lehce napravit - Olomoučanky porazily Olymp 3:0 na sety.

Začátek utkání se nesl ve vyrovnaném duchu. Olymp se dostal do potíží až svým vlastním přičiněním, kdy nedokázal několikrát uklidit balón dovnitř hřiště. Brzy tak bylo skóre 9:6. Nejpěknější výměna setu se odehrála jistě ta za stavu 13:10, kdy šel balón několikrát přes síť zásluhou skvělých zákroků hráček na obou stranách. Bod z této výměny pak vytěžila Olomouc zásluhou skvělého dvojbloku v podání Nikol Sajdové a Gabriely Orvošové. Pochvalu v této části zápasu také zasloužila Darina Košická, která skvěle servírovala a Hanačky si vypracovaly šestibodový náskok na 18:12. Pražanky už nedokázaly vývoj první setu otočit na svou stranu a prohrály ho poměrem 15:25.

Po výměně stran se situace na hřištti příliš nezměnila. Hanačky si rychle vypracovaly sedmibodový náskok (11:4) a Olymp nestačil na Olomouc snad v žádném ohledu. Sérií úspěšných podání se blýskla domácí Martina Michalíková. Tým VK UP Olomouc v tomto setu prakticky smetl z palubovky. Konečný stav: 25:10.

Třetí dějství bylo ze strany Olympu o poznání lepší. Dokonce jednu chvíli i vedly Pražanky nad Olomoucí o tři body. Poté ale zase tým VK UP Olomouc zavelel k útoku a postupně se dostal až na příznivé skóre 21:14, a to hlavně přičiněním Pražanek, které kupily chybu za chybou. Olymp už se nezvetil a prohrál i přetí set poměrem 16:25.

Olomoučanky po výhře nad Olympem dál hájí druhé místo v tabulce za bezchybným Prostějovem. "Dalo by se říct, že to byl podobný zápas, jako jsme odehráli s Olympem v pohárovém klání. Holky měly celý zápas pod kontrolou, i když jsme jako tým měli tedence díky příznivému stavu na chvíli vypnout. Holky si to ale vždycky včas uvědomily a nedaly soupeři prostor se prosadit," řekl bezprostředně po zápasu Jiří Teplý. Jeho slova potvrzuje i smečařka Darina Košická: " Hrály jsme s holkama ve velké pohodě, a v utkání to bylo znát," řekla.

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.