pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucké volejbalistky si přivezly z maďarského kola poháru MEVZA výhru a prohru

V Maďarsku čekala na volejbalistky Olomouce další dvě utkání v rámci Středoevropské ligy. Nejprve si poradily s 1.BVK Bratislava poměrem 3-0, o den později však stejným výsledkem podlehly domácímu týmu Linamar Békéscsabai RSE. Šance na Final Four však stále žije, ale v únoru Hanačky potřebují vyhrát na domácí palubovce zbývající dvě utkání.

Do utkání měly lepší vstup volejbalistky z Bratislavy. Ty odehrály utkání již o den dříve, a tak byly s velkou halou více sžité. V úvodu si vypracovaly vedení 14:10.

„Po dlouhé cestě jsme se pomaleji dostávaly do hry a chvíli trvalo, než jsme se rozkoukaly v nové hale,“ okomentovala začátek blokařka Veronika Strušková.

Hanačky však po vlažnějším začátku zabraly a ve druhém technickém time outu vedly o bod (15:16). Po něm už dovolily soupeřkám pouze tři body a set vyhrály 18:25.

Druhá sada nabídla vyrovnanou podívanou, byť se v jejím průběhu Olomouc dostala do čtyřbodového vedení (12:16), tak se šlo do koncovky za vyrovnaného stavu 19:19. Tu však lépe zvládla Univerzita, když odskočila na 19:22 a i přes snížení soupeřek na bod (22:23) set vyhrála 23:25.

Ve třetím setu volejbalistky ze slovenské metropole vedly až do stavu 17:14, ale poté přišel obrat v podobě šesti bodů Olomouce v řadě, která si už vítězství nenechala vzít.

„Bratislava zlepšila servis a my měly problém s přihrávkou. Navíc jsme dělaly spoustu chyb, a tím je dostávaly do hry, ale v závěru jsme prokázaly naše zkušenosti a dovedly utkání do vítězného konce,“ těšilo třináctibodovou Struškovou.

1.BVK Bratislava – VK UP Olomouc 0:3 (-18, -22, -21)

Sestava: Kubínová, Košická, Sajdová, Napolitano-Šenková, Michalíková, Strušková, libero Sain –Dedíková, Ćutuk, Dudová, Andreeva, Přibylová.

Nejlépe bodující hráčky: Strušková a Sajdová po 13, Napolitano-Šenková 11

Druhé utkání nedopadlo pro tým trenéra Teplého vůbec dobře. Domácí Linamar Békéscsabai byl od úvodu lepším týmem a Olomouci nedal šanci, když vyhrál hladce ve třech setech.

Linamar Békéscsabai RSE - VK UP Olomouc 3:0 (13, 15, 11)

Sestava: Dudová, Michalíková, Dedíková, Napolitano-Šenková, Sajdová, Ćutuk, libero Sain.

Střídaly: Strušková, Kubínová, Andreeva, Košická, Přibylová.

Nejlépe bodující hráčky: Sajdová 7, Napolitano-Šenková 5, Ćutuk 4

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Darina Košická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.