pátek 3. května 2024 Alexej

Chorvatské duo zůstává na Hané. Po René Sain podepsala smlouvu i Bernarda Ćutuk

Už předloni vsadil olomoucký management na hráčku z Chorvatska. Beta Dumančič se osvědčila, ale po stříbrném ročníku se stěhovala do polské Orlen ligy. Ovšem na pozici blokařky ji nahradila jiná hráčka pocházející z její domoviny. Na Hanou nejprve zamířila Bernarda Ćutuk, aby v září dostala parťačku - na Hané podepsali i libero René Sain.

V případě blokařky Ćutuk šlo vedení na jistotu. Rodačka ze Záhřebu strávila nejprve tři roky v bundesligovém Postdamu a měla za sebou také půlroční působení v italské Modeně. U mladičké Sain se jednalo trochu o neznámou, protože to bylo její první zahraniční angažmá.

Nakonec se ukázalo, že to byla v obou případech správná sázka a Olomoučanky prožily jednu z nejúspěšnějších sezon v historii klubu. Po ní se rozběhla jednání.

Nejprve podepsala chorvatská kouzelnice Sain

„V Olomouci je dobrý kolektiv a jsem šťastná, že budu hrát s holkami další rok,“ řekla Sain.

„Mám ráda město a lidi, kteří nám chodí fandit. Nejprve jich bylo pár, ale postupem času se z nich stal náš sedmý hráč na palubovce. V závěru play-off nám moc pomohli,“ chválí fanoušky Sain a dodává: „Věřím, že letos se můžeme ještě zlepšovat – jsem si jistá, když máme takové fanoušky,“ přemítá olomoucké libero.

Nakonec zůstává i Ćutuk

„Jsem ráda, že tu budu hrát i nadále. Už se těším na novou sezonu,“ hlásí zkušenější z dvojice Chorvatek.

Ta se zapsala společně s celým týmem do klubové historie, když pomohla k zisku Českého poháru po dvaadvaceti letech. „Rozhodně to byl můj nejlepší moment v loňském ročníku,“ říká nejužitečnější hráčka pohárového finále.

A ani ona nezapomněla na olomoucké fanoušky. „Atmosféra je tu skvělá a doufám, že letos jich bude na tribunách ještě víc,“ věří Ćutuk. Důvodů k tomu bude mít olomoucký fanoušek hned několik. Například prestižní utkání CEV Cupu se Stuttgartem v prosinci.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.