pátek 26. dubna 2024 Oto

Prostějovské volejbalistky už sahají po zlatu, vyhrály i druhý finálový zápas

Prostějovským volejbalistkám schází už jen závěrečný krok, aby splnily poslední cíl v sezoně: prodloužily nadvládu v extralize o sedmý rok. I druhé domácí finále vyhrály nad Olympem 3:0 na sety a další zlaté medaile by měly převzít už ve středu v Praze.

Olympu si přivezou vedení 2:0 na zápasy, třetí duel začne v 17:00. Pro Prostějov je zisk domácího titulu i Českého poháru povinností a bez problémů za jejím splněním míří. Pohár získaly už na konci února, kdy ve finále zdolaly také Olymp 3:0 a stejnému protivníkovi s největší pravděpodobností dopřejí počtvrté jen s titulem vicemistryň.

Pražanky však dnešní druhý zápas finálové série zvládly lépe než v sobotu. Dlouho držely s hvězdným domácím kádrem krok a dva sety ztratily až v koncovce. Za současné éry Prostějova nemohou pomýšlet výš než na druhou příčku.

Hanačky od začátku sezony stále drží neporazitelnost v domácích soutěžích, v extralize vyhrály dnes i 32. zápas a v cestě za ziskem Českého poháru přidaly dalších pět výher. V Lize mistryň rovněž splnily cíl postupem do play off.

Středeční zápas na Olympu nejspíš uzavře sezonu ženské extraligy, neboť další pořadí už je jasné. Bronz získaly v sobotu hráčky Frýdku-Místku, čtvrtá skončila Ostrava.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.