čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Mora vyválčila bod, i když byla dvě třetiny horší než soupeř

Ve třetím domácím barážovém utkání v řadě hokejisté Olomouce poprvé nevyhráli. S Mladou Boleslaví prohráli 2:3 po prodloužení, přesto museli být s bodem spokojení, protože v řádné hrací době vyrovnali až při power-play necelé čtyři sekundy před koncem. Přesto i po 5. kole soutěže zůstali na čele čtyřčlenné tabulky.

"Minimálně polovinu zápasu jsme byli horší. Přesto se nám podařilo získat bod, který jsme si ani příliš nezasloužili," uznal olomoucký trenér Jiří Dopita.

Kohouti nezačali vůbec dobře, přesto dlouho drželi bezbrankový výsledek. Mladá Boleslav se prosadila až v 19. minutě, kdy rychlý brejk po přihrávce Látala zakončil Musil. Domácí se nezvedli ani po pauze. Jejich kombinace byly kostrbaté, u puků byli později než soupeř. Výsledkem byla druhá branka v Halászově síti ve 37. minutě. Nikým nehlídaný Jarůšek se na poprvé neprosadil, následná dorážka už ale znamenala navýšení mladoboleslavského náskoku. "Hosté získali náskok naprosto zaslouženě. Opravdu byli lepší," řekl Dopita.

Domácí se zvedli až v poslední dvacetiminutovce. Dlouho neprůstřelného Valenta překonal při přesilovce v 55. minutě Selingr a zařídil dramatickou koncovku. V poslední minutě přišlo její rozuzlení. Trenéři Olomouce odvolali brankáře, hráči v poli si vytvořili drtivý tlak v útoku a Marosz poslal zápas do prodloužení
"Před vyrovnávací brankou se nám nepodařilo poslat puk do středního pásma. Stačilo přitom obhodit posledního obránce, což nevyšlo," litoval drobné chyby hostující kouč Marian Jelínek.

Prodloužení se hrálo necelé tři minuty, než se po pravém křídle protáhl do olomoucké obrany Musil a přesnou střelou trefil bonusový bod pro svůj tým. "Byli jsme blízko ke třem bodům, ale bereme i dva. Mají velkou cenu a budou se počítat," radoval se Jelínek. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.