čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

O osudu Zory rozhodne až poslední kolo

Až poslední kolo interligy rozhodne, zda si házenkářky Olomouce zahrají o medaile v české nejvyšší soutěži. V dělené české tabulce jsou zatím páté o skóre za Zlínem. Právě na jeho palubovce odehrají závěrečné utkání. K postupu mezi čtyři nejlepší družstva potřebují uhrát minimálně remízu.

„Rozhodne přímý souboj dvou týmů, které usilují o čtvrté místo. Lepší vyhraje a postoupí. Bude to spravedlivé,“ říká trenér olomoucké Zory Jan Bělka.

Hráčky Olomouce si postup mohly zajistit už v předcházejícím utkání, v němž ve vlastní hale přivítaly Šaľu. Se silným soupeřem dlouho držely krok a poločas dokonce vyhrály o dvě branky. Obrat v utkání přišel ve 43. minutě. Šestibrankovou šňůrou překlopily Slovenky vedení na svou stranu a náskok si pak hlídaly až do posledních minut. Házenkářky Zory prohrály 25:29, když nedokázaly ubránit především Súkeníkovou, autorku sedmi branek.

„S výkonem přesto můžeme být spokojeni. Holky to nevypustily, ani když v závěru prohrávaly o čtyři branky,“ pochválil svůj tým přes porážku Bělka. „Pokud takovou hru předvedeme i ve Zlíně, můžeme uspět,“ dodat trenér Zory.
 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.