sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucké volejbalistky jsou dál stoprocentní, Šelmy z Brna porazily 3:1

Těžká zkouška čekala na volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc ve třetím kole domácí extraligy. Vysokoškolačky sice v Brně na palubovce ambiciózního nováčka extraligy, Šelem z týmu VK, ztratily první set v nové ligové sezoně, nakonec však dokázaly zvítězit 3:1 a nadále vládnou tabulce.

První set pro Brno

Do prvního setu zápasu vstoupily lépe domácí hráčky, které zatlačily Olomouc servisem a tvořily si tak dobrou situaci pro obranu na síti (16:12). Vedení se Šelmám ještě podařilo navýšit (21:15), a koncovka první sady už byla jasně v režii domácích.

Obrat díky skvělému útoku

Nahrávačka Kubínová diktovala ve druhém setu tempo hry a dobře útočící Hanačky nedokázal nováček zastavit. V úvodu třetí části se oba týmy rvaly o každý bod. Diváci mohli sledovat dlouhé výměny, ale střídající Napolitano Šenková následně přitvrdila na servisu a domácí hráčky začaly dělat velké množství chyb.

Vysokoškolačky lépe vstoupily i do čtvrté sady, Brno ale jejich až tříbodový náskok smazalo a v polovině setu bylo opět vyrovnáno (15:15). K rozhodující zteči zavelela další olomoucká hráčka z lavičky Sokolová, po jejíž sérii na podání to rázem bylo 16:23. Univerzita Palackého získala čtvrtý set poměrem 25:18 a celý zápas 3:1.

VK Brno - VK UP Olomouc 1:3 (17, -21, -13, -18)
Rozhodčí: Grabovský, Dušek
Čas: 89 minut
Diváků: 160
VK Brno: Přibylová, Nováková, Janečková, Boulová, Matuszková, Beránková, libero Chlumská. Střídaly: P. Pospíšilová, A. Pospíšilová.
VK UP Olomouc: Kubínová, Michalíková, Trnková, Orvošová, Kossányiová, Strušková, libero Kovářová. Střídaly: Dedíková, Sokolová, Napolitano Šenková.

Tisková zpráva | Foto Facebook VK "Šelmy" Brno

Štítky volejbal, VK Šelmy Brno, VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.