čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucké basketbalové derby se blíží. V neděli se střetnou Basketbal Olomouc a SK UP Olomouc

Basketbal Olomouc zažívá historicky nejlepší vstup do sezony. Po šesti utkáních má na svém kontě jen jednu porážku. Naposledy s přehledem přehrál Sokol Šlapanice na venkovní palubovce 60:83. Svěřenci Michala Pekárka jsou tak z dvaceti mužstev druzí nejlepší. V neděli 4. listopadu změří své síly v derby s univerzitním basketbalovým celkem SK UP Olomouc.

Zatím poslední utkání odehrál Basketbal Olomouc v neděli 28. října na palubovce Sokolu Šlapanice. Úvod se týmu z Hané nepodařil, již po dvou minutách prohrávali hráči 9:0 a dvě minuty poté dokonce 16:3. Basketbalisté Brna po první čtvrtině vedli 22:14. Druhá čtvrtina již byla diametrálně odlišná a svěřenci Michala Pekárka do ni vstoupili koncentrovaně, se zlepšenou obranou. Po čtyřech minutách v druhé části hry již bylo skóre takřka vyrovnané 22:21 a konečně v 16. minutě se hosté ujali vedení 25:28. Od té doby již hráči z Olomouce nedopustili žádné drama a svůj náskok postupně navyšovali až na finální rozdíl 23 bodů - 60:83. Basketbal Olomouc slaví pátou výhru z odehraných šesti zápasů sezony, z toho hned čtyři utkání byly na venkovních palubovkách.

Derby je na programu v neděli

Již v neděli 4. listopadu se od 18:00 chystá tradiční olomoucké derby. Basketbal Olomouc v Čajkaréně hostí soupeře SK UP Olomouc, který svůj poslední zápas doma smolně prohrál 76:78 proti týmu Snakes Ostrava. Diváky čeká soutěž o horské kolo a další zajímavé ceny.

Tisková zpráva | Foto Monika Czabeová

Štítky basketbal, sport, derby, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.