pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Městské derby ovládl Basketbal Olomouc, vyhrál nad UP 75:70

Basketbal Olomouc má i po sedmém utkání v sezoně na svém kontě jen jedinou porážku. V nedělním derby proti SK UP Olomouc přidali hráči dva body do tabulky za vítězství 75:70. Kouč je s výsledkem spokojen, ve hře však tentokrát shledával značné rezervy. 

Rozpačitý úvod

Úvod zápasu byl malinko rozpačitý. Oba celky možná trochu podlehly nervozitě derby a střelecky se neprosazovaly. Přesto domácí kontrolovali skóre a po sedmi minutách vedli 11:2 a první čtvrtina skončila 19:11. Basketbal Olomouc stále držel mírný náskok, ovšem v 18. minutě se ujal vedení celek UP, když na tabuli svítilo skóre 30:32. Ještě po chvíli vedli hosté o bod 34:35, ale domácí rázem přidali a po půli si vzali vedení zpět, tentokrát 40:35.

Druhá půle byla vyrovnanější

Druhá půle začala opět relativně vyrovnanými výkony, následně však ve 24. minutě vedli domácí prozatím největším rozdílem dvanácti bodů – 50:38. Ani to soupeře nepoložilo a opět se bodově dotáhl. Přesto svěřenci Michala Pekárka drželi stále mírný náskok a v tomto duchu dovedli utkání do vítězného konce 75:70.

„Jsme rádi za vítězství, ale je třeba se poučit...“

„Jsme rádi za vítězství, každé derby má své kouzlo a zvláštní atmosféru a vnímají to tak i hráči. Má představa o zápase byla jiná. Věřil jsem, že to zvládneme v lepším rozpoložení, ale nezahráli jsme úplně dobrý zápas. Dokonce bych řekl, že jeden z nejhorších co se týká výkonu. Ale to už tak někdy bývá. Soupeři zahrál výborně Jan Hlobil. My jsme měli špatný pohyb a trápili jsme se na doskoku. Určitě je třeba se z toho ale poučit do dalších zápasů,“ okomentoval zápas kouč Pekárek.  

Další domácí utkání Basketbal Olomouc odehraje 18. listopadu od 18:00 proti celku BC Vysočina.

Tisková zpráva | Foto Monika Czabeová

Štítky sport, basketbal, derby, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.