sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Volejbalistky v posledním zápasu tohoto roku porazily hladce Přerov 3:0 na sety

PR článek

Předehrávkou 15. extraligového kola zakončily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc soutěžní rok 2018. V domácím střetnutí proti Přerovu vysokoškolačky udržely stoprocentní bilanci v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže a po výhře 3:0 budou přezimovat na prvním místě.

Domácí tým i přes krátkou šanci na oddych po návratu z úspěšné pohárové cesty z belgického Beverenu vstoupil do derby razantně a rychle se ujal vedení (4:1), které při servisu velezkušené Napolitano Šenkové ještě navýšil na 13:4. Dál už bylo jen otázkou času, jakým rozdílem favorit zvítězí. Olomoučanky nakonec i přes tři promarněné setboly vyhrály jednoznačně 25:15.

Vývoj druhého dějství předznamenala zahajovací šňůra servisů domácí kapitánky Dudové, po níž to bylo 6:0. Přerov sice ještě snížil velkou stíhací jízdou z hrozivých 16:8 na 18:16, koncovku si však lídr soutěže pohlídal a po výsledku 25:18 vedl 2:0.

Třetí set chvilku vypadal na totální demolici Zubřic (5:1), následovala ale korekce hostí na 5:4, a tak definitiva musela přijít později; od stavu 8:6 univerzita budovala důsledně svůj náskok a nakonec povolila svým regionálním soupeřkám pouhých třináct bodů.

„Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. My jsme podali ustrašený výkon a na víc jsme neměli. Budeme muset dál pracovat zejména na místech, kde nás tlačí pata,“ konstatoval přerovský kouč Radim Vlček.

„Museli jsme se vyrovnat s cestou z Belgie i se změnou míčů zpět na Galu, ale vcelku se nám to až na detaily podařilo. Jsme rádi, že jsme zvládli poměrně nabitý program první poloviny sezony, teď se přes sváteční pauzu pokusíme nabrat síly a navázat na dosažené výsledky,“ řekl trenér Univerzity Palackého Jiří Teplý.

Do ligových klání v novém roce vstoupí Olomoučanky ve čtvrtek 17. ledna od 18 hodin na palubovce brněnského Králova Pole.

Foto Michaela Valsová

Štítky volejbal, Olomouc, VK UP Olomouc, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.