čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Volejbalistky Olomouce vyhrály v Brně a jsou vítězky základní části extraligy

Po téměř měsíční pauze se opět rozběhl letošní ročník extraligy volejbalistek. Univerzita Palackého Olomouc v jeho 16. kole vyhrála bez ztráty setu v brněnském Králově Poli a dvě kola před koncem je už jistým vítězem dlouhodobé části soutěže. Sokol Šternberk doma podlehl týmu VK Brno 0:3 a vrátil se na poslední místo v tabulce, přesto má stále šanci na účast v play-off.

Olomoučanky se v Brně ujaly vedení hned na začátku první sady a po celý set už ho z rukou nepustily. Náskok postupně Hanačky navýšily až na rozdíl deseti bodů (11:21) a první dějství v hale na Vodově získaly s přehledem za 19 minut 13:25.

Do druhé části sice vstoupily lépe domácí volejbalistky (4:1), na servis se pak ale postavila Trnková a skóre otočila na stranu svého týmu (4:7). Hostující hráčky už potom nezaváhaly a pokračovaly ve své hře z první sady. Královo Pole se marně snažilo dostat přes kvalitní olomouckou obranu a svěřenkyně Jiřího Teplého pohodlně dokráčely i k zisku druhého setu, tentokrát poměrem 14:25.

Třetí sada byla sice v úvodu vyrovnaná, pak to ale byl znovu hostující tým, který soupeřkám výrazněji odskočil (5:13), když k tomu na servisu dopomohla Kossányiová. Domácí hráčky ani tentokrát odpovědět nedokázaly (7:17) a Univerzita Palackého si z Brna po výsledku znovu 14:25 ve třetí sadě zaslouženě odvezla tři extraligové body.

„Kromě začátku druhého a třetího setu jsme dnes měli pořád bezpečný náskok a zápasem jsme prošli bez větších komplikací,“ hodnotil duel stručně šéf olomoucké lavičky Teplý.

„Zápas jsme pojali trošku jako přípravu na sobotu, navíc máme za sebou těžký kondiční blok, ale hlavním problémem byly pro nás jednoduché věci. Soupeř byl po celý zápas lepší a nedal nám šanci, nicméně my nezvládáme právě jednoduché věci, které se týkají třeba nepřesných nahrávek z pole nebo balonů zadarmo. A to je pro mě největší problém,“ uvedl kouč Králova Pole Tomáš Samsely.

Tisková zpráva | Foto Michaela Valsová

Štítky VK UP Olomouc, volejbal, Šternberk, extraliga

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.