čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Baseballová sezóna začíná. Olomoučtí Skokani přivítají mistra extraligy

Baseballová extraliga startuje na konci března. Prvním sokem Skokanů nebude nikdo jiný než loňský vítěz ligy Arrows Ostrava. Nejprve se týmy utkají v pátek 29. března pod světly Arrows Parku. V sobotu se uskuteční Opening day v Olomouci, i v neděli se bude hrát v areálu na Lazcích.

Nové tváře v sestavě a pět cizinců

Skokani nastoupí na hřiště ostravských Šípů v plné polní. Sestava vedená hrajícím koučem Jakubem Vojákem bude podepřená o nové tváře. Zahraničních hráčů budou mít Skokani pro letošek celkem pět. „Stejně jako to dělají ostatní týmy, i my potřebujeme posily. Hlavně musíme doplnit síly na nadhazovacím kopci,“ říká Jakub Voják, hrající trenér Skokanů. Nejen o to se mělo postarat trio Američanů – Mason Felt, Justin Woods a Michael Gonzalez. Kromě nich se přidávají i dva studenti Univerzity Palackého Koichi Park a Fabrizio Minardi.

Sestava českých hráčů se rozroste o Jindřicha Adamuse, který hrával v juniorském týmu soka a vloni pomohl Skokanům v baráži. K navrátilcům bude patřit po Markovi Sovovi Václav Blažek. Strategie Skokanů je jasná. „Přes zimu jsme se snažili udělat maximum, abychom se připravili. Minulý rok je minulostí. Základní část bude rychlá a je potřeba zabrat hned od prvního zápasu,“ vzkazuje Jakub Voják, který vloni v rámci play off hostoval v Ostravě a pomohl Arrows k vítězství k extralize.

V pátek v Ostravě, v sobotu a v neděli v Olomouci

Všechny tři úvodní zápasy zkrátka nabídnou divácky atraktivní podívanou nejen, co se baseballu týká. Páteční večerní utkání v Ostravě začíná v 18 hodin, po něm se fanoušci mohou těšit na tradiční ohňostroj.

Sobotní Opening day

Také v Olomouci si připravili v rámci Opening day speciální program. Při zahájení se diváci mohou těšit na národní hymnu zazpívanou skvělým tenoristou Moravského divadla Olomouc Jakubem Rouskem. Slavnostního nadhozu se chopí netradičně žena. Bude to náměstkyně olomouckého primátora Markéta Záleská, pod jejíž křídla patří oblast sportu a tělovýchovy.

V neděli si připomeneme Světový den porozumění autismu

Součástí nedělního utkání bude připomínka Světového dne porozumění autismu, který připadá na 2. dubna. Tak jak vloni se hráči zapojí do osvětové kampaně, která má za cíl pomoci porozumět této pervazivní vývojové poruše. Převléknou se do oděvů modré barvy, ta je totiž symbolem této události. Začátky obou zápasů v areálu na Lazcích jsou ve 14 hodin.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky sport, baseball, víkend, Skokani Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.