sobota 18. května 2024 Nataša

Radek Štěpánek vypadl v Prostějově hned v prvním kole, proti byl Francouz Mathieu

Trojnásobný vítěz prostějovského challengeru Radek Štěpánek se letos s turnajem rozloučil hned v prvním kole. Po více než dvouhodinové bitvě šestatřicetiletý český tenista prohrál s o tři roky mladším Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem 4:6, 6:4, 1:6.

Štěpánek bojoval od poloviny úvodního setu s bolestivým zraněným ruky. Po podklouznutí a pádu si narazil kloub. "Blbě jsem spadl na pravou stranu. Nechci se ale na to vymlouvat. Ovlivnilo to však moji hru i pohyb. Problémy jsem měl hlavně s bekhendem, většinou jsem jej jen přehazoval přes síť," řekl novinářům po utkání Štěpánek.

Svou typickou bojovnost prokázal český daviscupový reprezentant v závěru druhého setu. Za stavu 4:4 prohrával při soupeřově podání 0:40. Přesto stačil tuto hru otočit. Mathiemu při rozhodující výměně vrátil dva smeče a vykřesal naději na zvrat. Francouz ztratil koncentraci, ze vzteku rozbil raketu.

"Tento moment jej hodně zlomil. Škoda, že se mi situaci nepodařilo využít na začátku třetího setu. Čím déle se hrálo, tím to bylo pro mě těžší," přiznal Štěpánek, který se po předčasném konci v Prostějově už začne připravovat na travnatou část sezony. "Měl bych hrát turnaje ve Stuttgartu, Halle, následuje týden volna a Wimbledon. Uvidím, čeho budu schopen. Už bych nechtěl být zraněný," dodal Štěpánek.

Kromě něj se už s turnajem rozloučil i osmý nasazený Slovinec Blaž Kavčič, který nestačil na Srba Lasla Djereho, jenž postoupil z kvalifikace.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.