čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jiří Veselý postoupil v Prostějově do semifinále, v soutěži zůstal jako jediný český hráč

Tenista Jiří Veselý na challengeru v Prostějově postoupil do semifinále. Obhájce prvenství porazil za pouhých 87 minut 99. hráče světového žebříčku ATP Srba Filipa Krajinoviče 6:4 a 6:4. Veselý, který se dostal v posledních dvou ročnících vždy až do finále, zůstal na domácím turnaji jediným českým hráčem v soutěži.

Semifinálovým soupeřem Veselého bude v pátek od 11:00 Bělorus Vladzimir Ignatik, které zdolal ve čtvrtfinále Brazilce Andrého Ghema 7:6, 6:4.

Na rozdíl od úvodních dvou zápasů, kdy se Veselý v roli favorita trápil s Maďarem Martonem Fuscovicsem a Francouzem z kvalifikace Axelem Michonem, dnes podal podstatně lepší výkon. V každém setu se mu podařilo prolomit podání soupeře a utkání dotáhl bez větších problémů do vítězného konce.

"Hrál jsem dnes mnohem uvolněněji. Až na závěr, kdy jsem musel zápas podáním dotáhnout do vítězství. Ze zkušeností z předešlých zápasů jsem cítil na sebe velký tlak. Nejsem stále v optimální formě a jsem stále hodně nervózní," řekl po utkání Veselý.

Rozhodujícím okamžikem zápasu byla sedmá hra druhého setu, v níž Veselý prolomil Krajinovičovo podání. V závěrečném gamu mu pomohly dva body přímo ze servisu.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.