sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Bahno, svaly a krev - v Litovli se o víkendu poběží extrémní závod Spartan Race

Závody Spartan Race se za dobu pořádání staly ve světě fenoménem. V extrémních závodech se testuje fyzička účasníků formou obtížných překážek, které jsou často spojeny s pády, lezením pod ostnatým drátem či plazením se v bahně. Teď Spartan Race poprvé zavítá i na Moravu - do Litovle.

Litovelský závod se poběží pouze na pět kilometrů, neboť spadá pod sérii závodů Spartan Race Sprint. Účastníci budou muset zdolat na trati minimálně patnáct překážek, které zahrnují brody v bahně, šplh na laně nebo překonávání vysokých stěn.

Nejlepší ze Sparťanů by měly zvládnout trať za 40 minut, některým to však může trvat i dvě hodiny. Přesnou trasu nikdo z účasníků předem neví, organizátoři chtějí zachovat moment překvapení.

Akce se mohou zúčastnit závodníci starší 15 let. Vzhledem k náročnosti akce budou na celé trase organizátoři připravení pomoci sportovcům v nesnázích.

Závod se jmenuje podle obyvatelů starověké Sparty, kteří byli považováni za nejmocnější bojovníky starověku, s obrovskou fyzickou silou a odhlodláním. Legendy praví, že jen ti schopní muži ze Sparty se dočkali dospělosti, jiní zemřeli při výcviku nebo byli hned po narození pro své fyzické dispozice hozeni ze skály.

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.