sobota 18. května 2024 Nataša

V rámci ITS Cupu se v Olomouci opět utkají ženské tenisové špičky

V termínu 11. 7. – 19. 7. 2015 se mohou olomoučtí i mimo olomoučtí fanoušci opět těšit na špičkový tenis v podání světových hráček na mezinárodním tenisovém turnaji žen ITS CUP. Sedmý ročník turnaje rozdělí hráčkám 50.000 USD na prize money.

V posledních letech zažívá český ženský tenis nevídaný úspěch, aktuálně se můžeme pochlubit 9 tenistkami v TOP 100 světového žebříčku WTA. Nadvládu českého tenisu potvrdil i postup českého FED CUPového týmu do finále soutěže a celkové prvenství v žebříčku jednotlivých států. Také na turnajích ITS CUPu každoročně dominují české hráčky, z celkových šesti ročníků turnaje pouze dvakrát ITS CUP nevyhrála ve dvouhře nebo čtyřhře česká tenistka. Bude nadvláda českého tenisu pokračovat i na letošním ročníku?

„Rádi bychom na našem turnaji přivítali známá jména českého tenisu a díky vyhraným bodům do WTA žebříčku také podpořili české mladé naděje, které se tak posunou do vysněné TOP 50 nebo TOP 100. Diváci se na olomouckém turnaji seznámí s hráčkami, které v blízké době uvidí na grandslamových turnajích nebo v týmu českého FED CUPu. Příkladem z minulých let může být Denisa Allertová, Karolína Plíšková či Barbora Záhlavová- Strýcová,“ zdůrazňuje jednatel mezinárodní tenisové akademie ITS Tennis centre Michal Kadláček.

Jan Petr, hlavní manažer OMEGA centra, k tomu dodává: „Každý rok se snažíme zvyšovat kvalitu turnaje a připravovat novinky pro diváky. I v roce 2015 pokračujeme ve spolupráci s veřejnoprávní televizí, pro letošní ročník se nám podařilo zajistit přímý přenos finálového zápasu.“

„Věříme, že areál OMEGA centra sportu a zdraví svým prostředím a nabídkou služeb naláká hráčky z žebříčku TOP 100. V současné chvíli komunikujeme účast s českými hráčkami jako Petra Cetkovská, Tereza Smitková, Kateřina Siniaková, Klára Koukalová, Denisa Allertová, Lucie Hradecká či Andrea Hlaváčková,“ uvedl ředitel turnaje, bývalý světový hráč, Libor Němeček.
Vstup na celý turnaj je zdarma. V den finálového zápasu dvouhry, v neděli 19. 7. 2015, potěšíme malé tenisové naděje záplavou tenisových her během zábavného dětského dopoledne. Dospělí fanoušci jistě ocení přítomnost ambasadorů turnaje, Davida Rikla a Adriany Gerši, při předávání cen vítězkám turnaje.

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.