pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoučtí veslaři přivezli z mistrovství České republiky šest medailí

Šest medailí z mistrovství České republiky ve veslování v Račicích uzavřelo první část sezony. Dorostenci si vezou celou sadu, dorostenky stříbro a bronz a juniorky bronzové medaile.

Podmínky na hranici únosnosti, úmorné vedro a teplotní rekordy si připravily Račice na nedělní finále. To ale nezabránilo olomouckým veslařům, aby se statečně nepoprali o cenné kovy.

Dorostenci vylovili zlato na osmě. Snášel, Grivalský a Hoskovec ve společenství s Pardubicemi a Přerovem s přehledem zvítězili před oddílovými posádkami ČVK Praha a Slavie. Grivalský a Hoskovec přidali stříbro ze čtyřky, opět ve společenství s Přerovem. Čistá olomoucká čtyřka Pospíšil, Kratochvíl Š., Řezáč, Bradáč završila medailovou sbírku bronzovým úlovkem.

Dorostenky Slepičková J. a Brokešová vybojoval dva cenné kovy, stříbro na osmě, kterou kormidlovala Tereza Michalčíková, bronz na čtyřce ve společenství s Otrokovicemi.

Juniorky bodovaly na osmě. Benýšková, Truhlářová L., Brázdová, Zbořilová, Ševčíková, Michalčíková a kormidelník Holčák si v moravském společenství dojeli pro bronzové medaile.

Další posádky bodovaly ve finále A. Dvojka dorostenců Kolomazník - Mach ztratila bronz 50 metrů před cílem a zbyla na ni bramborová medaile, 4. místo vezou i juniorky na čtyřce. Veronika Chrbjátová dojela na čtyřkách žen na 4. a 6. místě, junior Václav Chaloupka obsadil na čtyřce párové 5. místo.

Tisková zpráva

Štítky úspěch, veslaři, sport, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.