čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Největší český etapový závod se blíží. Czech Tour prověří cyklisty na Hané i v Jeseníkách

Jedenáctý ročník největšího českého cyklistického etapového závodu je tady. Nově se z Czech Cycling Tour stane pouze Czech Tour a pojede se od 15. do 18. srpna. Odstartuje časovkou družstev v Ostravě a budou následovat etapy v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Centrum závodu je tradičně v Olomouci, ale etapy jsou změněny.

První etapa, kterou je časovka týmů, je přesunuta do samotného centra Ostravy. Závodníci se představí na okruhu, který je dlouhý 18,6 kilometru.

Druhá etapa vyrazí z Olomouce. Po překonání Pusteven se závodníci vydají do cíle na Radniční náměstí ve Frýdku-Místku přes Soláň, Velké Karlovice, Bumbálku, Bílou a Palkovice.

Hanáckou klasikou organizátoři nazvali třetí etapu z Olomouce do Uničova, kdy se jede přes Konici, Loštice, Bouzov, Litovel a na závěr tři desetikilometrové okruhy okolo Uničova s cílem na Dukelské ulici.

Poslední etapou je trasa z Mohelnice do Šternberka přes Dlouhé stráně, Červenohorské sedlo, Videlské sedlo a tři okruhy, včetně stoupání na Ecce Hommo.

Program Czech Cycling Tour 2019:
15. srpna: Ostrava – týmová časovka na 18,6 km (start: 17:00)
16. srpna: Olomouc – Frýdek-Místek 212 km (11:30)
17. srpna: Olomouc – Uničov 173 km (11:00)
18. srpna: Mohelnice – Šternberk 178 km (10:30)

Foto Jan Brychta, czechcyclingtour.cz

Štítky sport, cyklistika, Czech Tour, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.