sobota 20. dubna 2024 Marcela

Czech Open ve stolním tenisu vyhrál osmnáctiletý Lin Jün-ťü

Tchajwanský talent Lin Jün-ťü vyhrál Czech Open v Olomouci a připsal si první titul na okruhu World Tour. Osmnáctiletý stolní tenista porazil ve finále 4:1 Němce Dimitrije Ovtcharova.

Světová třináctka Lin Jün-ťü svedl už v semifinále velkou bitvu s jiným Němcem Timem Bollem. Nad evropskou legendou vedl mladík už 3:1, Němec srovnal, ale v rozhodující sadě se radoval levou rukou hrající Tchajwanec.

„S oběma Němci už jsem v minulosti hrál, takže jsem tušil, co mě čeká. Dobře jsem se na oba zápasy připravil. Z vítězství mám velikou radost, ale nemyslím, že by mělo nějak změnit moji kariéru. Budou další turnaje, další zápasy a další těžcí soupeři," řekl Lin Jün-ťü. V galerii mladých vítězů turnaje navázal na Japonce Tomokazu Harimota, který na Hané před dvěma lety triumfoval jako čtrnáctiletý.

Ženskou část turnaje s dotací 190.000 dolarů vyhrála Číňanka Čchen Sing-tchung, jež v dramatickém finále zdolala Japonku Miu Hiranovou, přemožitelku nejlepší Češky Hany Matelové z druhého kola.

Světové desítce Hiranové se podařilo po prohraných úvodních třech setech srovnat na 3:3, ale rozhodující sadu získala 11:8 Čchen Sing-tchung a po triumfu minulý týden na Bulgaria Open v Panagjurišti ovládla druhý turnaj World Tour za sebou.

Autoři | Foto Czech Open

Štítky Sport, stolní tenis, World Tour, Olomouc, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.