sobota 20. dubna 2024 Marcela

Volejbalistky Olomouce zvítězily na mezinárodním turnaji v Přerově

Poprvé v novém ročníku se představily volejbalistky Olomouce na mezinárodním turnaji v Přerově. V rámci ZUBR Cupu čekaly na svěřenkyně Petra Zapletala tři utkání ve dvou dnech. V sobotu ráno nejprve přehrály polský Stal Mielec 3-0 a odpoledne zopakovaly stejný výsledek proti slovenskému Pezinku. Turnaj završily nedělním vítězstvím 3-1 proti domácímu Přerovu.

Na úvod turnaje čekaly na Hanačky hráčky Stal Mielec, které ještě v loňské sezoně hrály nejvyšší soutěž v Polsku. Olomoucké volejbalistky měly utkání od začátku pod kontrolou, když se jim dařilo hlavně v útoku. Nic na tom nezměnilo ani zranění nahrávačky Šárky Kubínové, která musela střídat v průběhu první sady. Zápas pak režírovala do vítězného konce Katarína Dudová.

„Skvělá věc je, že jsme vyhráli na úvod 3-0. Myslím si, že jsme dobře bránili a výborně útočili. Nedostatky jsme měli určitě na podání, ale na to se zaměříme v další fázi přípravy. Celkově jsem spokojený,“ zhodnotil vstup do turnaje trenér Petr Zapletal.

V odpoledním utkání čekal na svěřenkyně Petra Zapletala slovenský VTC Pezinok. K vidění bylo vyrovnané utkání, které rozhodovaly koncovky setů a v těch byly lepší Hanačky.

„Bylo to těžší utkání, protože soupeř hrál velmi houževnatě v poli a my jsme měli problémy hlavně s bodovými balony - když jsme si to přihráli, tak jsme víceméně útočili na 90 %, ale jakmile jsme ubránili, tak to bylo asi na 0 %. Tady byl jediný rozdíl, kdybychom dali nějaké dvě tři bodovky, tak ten zápas vypadal jinak,“ řekl o utkání s bronzovým týmem slovenské ligy Zapletal.

O den později nastoupily Olomoučanky proti domácímu Přerovu. Vysoké víkendové teploty znamenaly, že v hale bylo vedro jako ve skleníku a dobrý výkon domácího týmu udělal z utkání pořádnou bitvu, ze které však vyšly vítězně hráčky Univerzity Palackého. 

„Nechci být sprostý, ale hráli jsme všichni špatně. Nevím proč, když v sobotu hrály holky oba zápasy dobře a dneska jestli to podcenily,“ ptal se řečnicky trenér Olomouce a pokračoval: „Nemělo by se to stávat. Všechny hráčky zahrály pod 50 % svého maxima, co můžou hrát. Budu si muset s nimi ohledně toho promluvit.“

Olomouc prošla během letní pauzou velkou obměnou, když skončila řada zkušených hráček jako Jana Napolitano-Šenková, Julie Kovářová, Darina Košičká, Nikol Sokolová či Andrea Kossanyiová. Beze změny nezůstal ani post trenéra, který ze zdravotních důvodů opustil legendární Jiří Teplý. Jeho nástupce, bývalého reprezentačního nahrávače Petra Zapletala, tak čeká velmi složitý úkol – zformovat nově tvořící se tým a obhájit s ním titul. 

Sám si je toho vědom a začal vítězstvím na ZUBR Cupu.

„Dva dny byly docela fajn, ale vítězství v turnaji není až tolik důležité. Já jsem spíš sledoval herní projev týmu. Jsem rád, že jsem viděl, jak se chovají hráčky, když jsou pod tlakem. Jakmile se vyhrává, tak se hraje jednoduše, ale ani jedna hráčka to nedokázala vzít na sebe, když byly pod tlakem. Budeme na tom muset hodně pracovat,“ přemítá na závěr Petr Zapletal.

Sestava Olomouce na ZUBR Cupu: Kubínová, Dudová, Michalíková, Kazachenka, Burbelyuk, Látalová Z., Hendrichová, Bezhandolská, Trnková, Orvošová, Kulová, Stavinohová.

Výsledky:
VK UP Olomouc – Stal Mielec 3-0
VK UP Olomouc – VTC Pezinok 3-0
Volejbal Přerov – VK UP Olomouc 1-3

Pořadí turnaje:
VK UP Olomouc
Stal Mielec (Polsko)
VTC Pezinok (Slovensko)
Volejbal Přerov

Tisková zpráva

Štítky volejbal, turnaj, ZUBR cup, Přerov, VK UP Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.