pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoučtí judisté zaznamenali před blížícím se Mistrovství České republiky další úspěch

Český pohár v Brně platí za jeden z největších tuzemských šampionátů, kde se mezi sebou pravidelně utkávají judisté o body potřebné pro start na Přeboru a Mistrovství České republiky. Zvlášť v kategorii dorostu se jedná o skvělou příležitost, jak se ukázat před reprezentačními trenéry, a dostat se tak do užšího výběru národního týmu.

Tréninková skupina Judo klubu Olomouc zaznamenala na stupních vítězů jisté úspěchy. Za nejhodnotnější lze považovat double Lucie Pustějovské. Ta obsadila bronzovou pozici nejen ve vlastní dorostenecké kategorií, ale také i v kategorii seniorek. Oproti minulému roku, kde na Mistrovství republiky U18 urvala krásné druhé místo, postoupila do vyšší váhové kategorie, a výsledek v Brně tak zatím naznačuje dobrou bilanci. Mezi dorostenkami se umístily ještě Veronika Horáková a Markéta Prusenovská na druhém místě a v dorostencích zacinkal bronzem Daniel Kordula. Jediné olomoucké zlato získal Šimon Doubrava v kategorii starších žáků. Stříbrnou pozici pak v dívkách obsadila Lucie Lexová. Pro oba mladé závodníky se jedná o dobrou výchozí pozici pro Přebor České republiky. Nejmladší oceněnou se stala Leontýna Formanová, když se v mladších žákyních probojovala k bronzové medaili.

Japonský lektor klubu Gen Yonenaga se o výsledcích vyjadřuje takto: „Sportovci nabyli dobrou fyzickou kondici přes léto z tréninkových kondičních kempů, jejichž část byla zaměřena i na judo a všeobecně na techniku a taktiku v souboji. Skrz tyto menší výsledky ale pokračujeme a směřujeme k vyšším cílům jak na domácím, tak na zahraničním poli.“

Tisková zpráva

Štítky judo, sport, úspěch, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.