pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoučtí veslaři o víkendu vybojovali sedm medailí

Prodloužený víkend od 20. do 22. září 2019 strávili veslaři VK Olomouc na umělé dráze v Račicích, kde bojovali jak o mistrovské tituly, tak o poslední body do konečného pořadí Českého poháru družstev.

V pátek odstartoval závodní maraton Mistrovstvím ČR ve sprintu a olomoučtí závodníci se rozhodně neztratili, když v konečném součtu vybojovali sedm medailí, z toho tři mistrovské tituly. O první mistrovský titul se postaraly dorostenky Jana Slepičková, Adéla Brokešová a kormidelnice Tereza Michalčíková ve společenství na osmě.

Příjemným překvapením pak bylo vítězství čtyřky žen Veronika Chrbjátová, Emma Benýšková, Pavlína Žižková a Vendula Večeřová, která lehce zaskočila i letošní členky reprezentačního družstva a odsunula je na této rychlé trati až na druhou příčku. Vítěznou sérii pak uzavřeli dorostenci Michal Grivalský, Filip Snášel, Vojtěch Hoskovec, Petr Čížek a korm. Jan Holčák ve společenství na osmě.

Chrbjátová s Benýškovou následně přidaly stříbro na dvojce žen a na čistě olomoucké kombinované osmě juniorek a žen spolu s Žižkovou, L. Truhlářovou, Zbořilovou, Večeřovou, Ševčíkovou, Michalčíkovou a kormidelníkem Holčákem. Bronz doplnili dorostenci Snášel s Grivalským na dvojskifu a dorostenky J. Slepičková a Brokešová na čtyřce.

O víkendu pak plynule navázalo Mistrovství ČR družstev, kde už se představila kompletní olomoucká sestava od žactva až po dospělé. Tady si závodníci polepšili a brali osm medailí. Na klasické trati projely vítězně cílem jak osma dorostenek, tak osma dorostenců, a dokázali tak navázat na svůj páteční úspěch. Třetí olomoucké vítězství přidala mladší žačka Sabrina Horáková na skifu.

Tisková zpráva

Štítky sport, úspěch, veslaři, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.