čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucké volejbalistky s novou posilou porazily Šternberk 3:0

Třetí kolo extraligy spolu svedlo v atraktivním středomoravském derby volejbalistky VK UP Olomouc a Sokola Šternberk. Favoritkami byly domácí vysokoškolačky, které před utkáním ještě posílily o reprezentační smečařku z Olympu Evu Hodanovou. Papírové předpoklady se nakonec naplnily a zápas skončil 3:0 pro Olomouc, Šternberanky však rozhodně nedaly svou kůži lacino.

S novou posilou Hodanovou hned v základní sestavě zahájily Olomoučanky zostra a brzy vedly 5:1. Sokol, jenž se musel obejít bez své kapitánky a první nahrávačky Gogové, ale dokázal srovnat (8:8) a dokonce šel sám do vedení (9:11). Rozhodující moment první sady tak přišel až téměř v její koncovce, kdy favorizované vysokoškolačky utekly při servisu Bezhandolské z 18:18 na 22:18 a tentokrát už vedení nepustily - 25:20.

Druhé dějství se až na samotný úvod (0:2) neslo ve znamení permanentního, leč dlouho mírného vedení Univerzity Palackého. Domácí volejbalistky se svému soupeři začaly definitivně vzdalovat až od stavu 13:10 nejprve při podání Hodanové (16:10) a pak znovu Bezhandolské (23:15). I druhý set náležel Olomouci, tentokrát poměrem 25:18.

Ani za stavu 2:0 však nebylo rozhodnuto. Šternberk nadále kousal (5:7, 8:11), pak sice převzala iniciativu univerzita, jenže do koncovky šel znovu v lepší pozici hostující tým (17:19) a nastalo drama. Domácí nejprve otočili na 20:19, po servisech Kneiflové znovu prohrávali (20:23), ale poslední výměny pro změnu při podání Trnkové patřily jim. Pět bodů v řadě znamenalo výhru 25:23 a celkově 3:0.

„Byli jsme oslabení o nemocnou kapitánku Šmídovou, kterou musela na nahrávce nahradit Gogová, a nebyla tam úplná souhra. Domácí byli trochu nervózní, navíc do sestavy zapracovávali novou posilu. Myslím, že jsme znali slabiny Olomouce a dobře se na ně připravili, ale pokyny se nám bohužel dařilo plnit jen částečně. Jsem přesto rád, že jsme posíleného protivníka alespoň potrápili a nedali mu nic zadarmo. Doufám přesto v postupné zlepšování a posílení našeho hráčského kádru,“ věří šternberský kouč Jan Drešl.

„Je to důležité vítězství i vzhledem k výsledku 3:0, ačkoliv s výkonem úplně spokojený být nemůžu. Obzvláště to platí o třetím setu, ve kterém nám úplně odešla obrana. Eva Hodanová s námi je teprve týden a souhra rozhodně ještě není ideální. Je ale jen otázka času, kdy se to začne zlepšovat. Soupeř hrál dobře a bojovně, což jsme však věděli. Opíral se zejména o Schandlovou a Karabinovich, na které jsme se sice připravovali, ale stejně nám dělaly problémy,“ hodnotil trenér VK UP Petr Zapletal.

Další ligové zápasy čekají týmy z Olomoucka už v sobotu 5. října. Šternberk doma přivítá od 17 hodin brněnské Královo Pole a Olomouc se ve stejném čase představí v Ostravě.

VK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:0 (20, 18, 23)

Rozhodčí: Ištvanech, Kavala
Čas: 72 minut
Diváků: 400
Olomouc: Kubínová, Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Bezhandolská, libero Stavinohová.
Šternberk: Gogová, Schandlová, Kneiflová, Karabinovičová Sifferlenová, Kofieová, libero: Zilbermanová. Střídaly: Ambrůzová, Dosoudilová.

Tisková zpráva | Foto Facebook VK UP Olomouc

Štítky sport, volejbal, Šternberk, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.