středa 24. dubna 2024 Jiří

V Prostějově skončilo korfbalové mistrovství Evropy do 21 let, Češi obsadili sedmé místo

V Prostějově v neděli vyvrcholilo korfbalové mistrovství Evropy do 21 let. Čeští reprezentanti obsadili celkové sedmé místo a zajistili si pozici prvního náhradního týmu pro mistrovství světa, které se bude v roce 2020 konat na Taiwanu. Zlato vybojovali korfbalisté Nizozemska před stříbrnou Belgií, bronz získali Němci.

Čeští reprezentanti v základní skupině porazili Katalánsko, avšak poté drtivě prohráli s Nizozemci a o dva koše podlehli také Anglii. Přesto v semifinále sváděli vyrovnanou bitvu s Maďary, ale po remíze 16:16 v základní hrací době prohráli zlatým gólem a čekal je jen zápas o sedmé místo. V něm si aspoň trochu spravili chuť, když i podruhé na turnaji porazili Katalánsko.

„Sedmé místo nebylo cílem na tomto turnaji, ale vítězství na konec turnaje je vždy pozitivní. Byli jsme blízko zápasu o bronz, ale nevyšlo to. Hráči musí ještě zapracovat na fyzičce a jednotlivých herních činnostech, takže motivace pro budoucnost tady určitě je. Bylo to výborné Mistrovství Evropy, které sice nevyšlo výsledkově, ale zážitek to byl, nejen pro hráče, nezapomenutelný," uvedl trenér českého týmu Ivo Kracík.

Také zápas o třetí místo musel rozhodnout zlatý gól. Bronzové medaile Německu přiřkl povedenou střelou Thomas Freud. Finále naproti tomu bylo vyrovnané jen do patnácté minuty a stavu 6:6. Nizozemci poté šňůrou pěti košů v řadě svému soupeři utekli a až do konce zápasu náskok nepustili.

Autoři | Foto Tomáš Voda

Štítky ČR, korfbal, mistrovství Evropy, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.