pátek 29. března 2024 Taťána

Dnes startuje Czech Cycling Tour, začíná se časovkou v Uničově

Sedmý ročník Czech Cycling Tour začíná právě dnes, a to časovkou na dvacet kilometrů. Startuje se v Uničově a na startu se sejde hned několik českých hvězd.

Týmovou časovkou na dvacet kilometrů dnes začne v 17 hodin cyklistický závod Czech Cycling Tour. Na startu se sejde napříkld vítěz etapy Tour de France Zdeněk Štybar či Leopold König,  člen týmu Sky a vítěz Czech Cycling Tour z let 2010 a 2013.

Moravský závod po zařazení do první kategorie kalendáře Mezinárodní cyklistické unie přilákal opravdovou elitu. Na startu uvidíme tým Etixx-Quick Step a čtyři stáje kategorie ProContinental. Jako konkurenti Štybara a Königa se na startu objeví Petr Vakoč, Štybarův stájový kolega z Etixx-Quick Step, nebo letošní účastník Tour de France Jan Bárta. Účast slíbil i Jaroslav Kulhavý, na poslední chvíli se vša omluvil kvůli nachlazení.

"Potřebuje se dát dohromady. Nemá cenu, aby startoval, pokud se na to necítí. Je zesláblý, má před sebou ještě další svěťáky a je důležité, aby si odpočinul. Czech Tour by mu v tomhle stavu nic nedala," řekl pro web supercycling.cz reprezentační trenér Tomáš Konečný. Místo Kulhavého nominoval Františka Paďoura z italské stáje Androni Giocattoli.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.