pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Časovku v Uničově vyhrál Etixx-Quick Step, v průběžném vedení je Zdeněk Štybar

Formace stáje Etixx-Quick Step, která do závodu Czech Cycling Tour vstupuje jako favorit, vyhrála včerejší časovku sedmého ročníku závodu, která se konala v Uničově.

Cílem závodu na 20,4 kilometru projel jako první Zdeněk Štybar a oblékl se tak do růžového trikotu lídra závodu.

V Etixx-Quick Step závodí kromě Zdeňka Štybara i jeho stájový kolega Petr Vakoč. Stáj porazila o devět vteřin německou stáj Bora-Argon, ve které se v Uničově představil český jezdec Jan Býrta. Třetí za Bora-Argon skončila stáj CCC Sprandi Polkowice s Janem Hirtem a Josefem Černým.

"Na trikot lídra se těším. Dlouho jsem v něm nejel, naposledy před rokem na Enecu a jsem rád, že to je doma," řekl Štybar. Úplně ale spokojen s časovkou nebyl. "Myslel jsem si, že pojedeme lépe. Zbytečně rychle jsme ztratili dva kluky Wisniowského, Gaviriu a poté i Keisseho. Nakonec jsme to tahali ve třech, ale důležité bylo, že jsme vydrželi," uvedl Štybar.

Český reprezentační tým skončil se ztrátou 1:33, což není moc dobré pro dvojnásobného vítěze tohoto závodu Leopolda Königa.

"Bylo to hodně těžké. Jeli jsme spolu poprvé, máme mladé kluky a tak jsme nakonec dojeli jen s vypětím ve čtyřech. Technicky jsme si vedli dobře, ale výkonnostně to již tak dobré nebylo," řekl šestý muž letošního Gira d'Italia. "Ztráta je velká a budeme muset zvážit strategii. Než bojovat o páté místo, tak bude asi lepší chtít vyhrát etapu," uvažoval König.

Druhá etapa, která se jede dnes, vede z Olomouce do Uničova a měří 178 kilometrů.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.