pondělí 6. května 2024 Radoslav

Olomoucké volejbalistky vrátily rivalkám porážku. Vysokoškolačky porazily Prostějov 3:0

Jasné plány měly v 11. extraligovém kole volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Vysokoškolačky chtěly před domácím publikem vrátit třísetovou porážku z předchozího vzájemného měření sil Prostějovu, což se jim po výhře 3:0 dokonale podařilo.

Olomoucký tým nevstoupil do utkání se svým spolufinalistou z minulého ročníku nejvyšší soutěže dobře (0:3, 1:4), brzy ale srovnal krok (4:4), a když šel při servisu Orvošové do vedení 18:11, zdálo se být v úvodní sadě rozhodnuto. Jenže Prostějov snížil na 19:17 a posléze v koncovce ještě dvakrát (23:19, 23:21, 24:21, 24:23). Klíčový poslední setbol ale domácí tým zvládl a zvítězil 25:23.

Zpočátku vyrovnané druhé dějství rozhodla opět šňůra podání domácí Orvošové (11:11, 20:11). Po ní už se hosté nevzpamatovali a uhráli pouhých třináct míčů.

Třetí část duelu začala náporem vysokoškolaček, které se ale dlouho nemohly od protivníka odpoutat (5:2, 6:5, 8:5, 9:8). Až únik při servisu Bezhandolské (14:11, 19:11) znamenal de facto konec zápasu, jenž po výsledku 25:15 skončil zaslouženě 3:0 pro domácí tým.

„Dnes vyhrál kompaktnější a zkušenější tým. Kromě prvního setu nás domácí k ničemu nepustili. Mohli jsme hrát určitě líp, ale i tak by to tentokrát nestačilo,“ uznal prostějovský kouč Ľubomír Petráš.

„Po středečním těžkém pohárovém utkání, v němž jsme proti Šternberku hráli velmi špatně, jsme tentokrát předvedli stoprocentní obrat a jiný výkon. V prvním a druhém setu jsme měli lepší servis, což nám hodně pomohlo. Holky se koncentrovaly na každý míč, hrály zodpovědně a jsem rád, že jsme Prostějovu vrátili porážku 0:3 z předchozího zápasu,“ potěšilo domácího trenéra Petra Zapletala.

 Ve čtvrtek 21. listopadu čeká Olomoučanky předehrávka 12. kola extraligy, v níž se představí od 17 hodin ve Šternberku.

VK UP Olomouc - VK Prostějov 3:0 (23, 13, 15)

 Rozhodčí: Kovář, SlezákČas: 63 minut
Diváků: 700
 Olomouc: Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Bezhandolská, Dudová, libera Kulová, Stavinohová.
Prostějov: Fričová, Kozmíková, Kopáčová, Nová, Stümpelová, Zatloukalová, libero Slavíková. Střídaly: Dvořáčková, Baláková, Weidenthalerová.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Facebook VK UP Olomouc

Štítky volejbal, extraliga, Prostějov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.