středa 24. dubna 2024 Jiří

Rozhovor: V centru Olomouce otevírá Fitness Sokol, láká na vstřícné ceny a pohodovou atmosféru

Dorota Dziková a Petr Osina otevřeli první týden v září novou posilovnu, která sídlí v budově Sokola kousek od Tržnice. A ač by mohl Sokol evokovat zašlou sportovní slávu, opak je pravdou. O výhodách Fitness Sokol jsem si povídal s jeho zakladateli, Dorotou a Petrem...

Kde vznikl nápad založit si vlastní fitness?
Nápad založit si vlastní fitko byl tak trochu nápad Dorotky, protože má velké zkušenosti ve vedení skupinových lekcích v různých fitness centrech, a celou dobu to považovala jako další krok ke svému snu. Navíc, tento rok se nám hodně osvědčily tréninky venku, pořádali jsme skupinové cvičení na různých hřištích a přírodních pláccích. Trendem je třeba teď posilování s různými velikostmi preumatik, takže jsme nějaké sehnali a udělali jsme pár tréninků zaměřených přímo na tuto techniku. Čím dál více jsme ale tušili, že pokud v tom chceme pokračovat, potřebujeme dále pokračovat i vevnitř. Padlo rozhodnutí, našly se prostory, nakoupili jsme základní náčiní a na začátku září se poprvé Fitness Sokol otevřel veřejnosti.

Pokud mne zdání neklame, posilovna tu už byla, ne?
Ano, byla tady, ale vedl ji někdo jiný a celkovou koncepci posilovny jsme úplně přestavěli. Navíc jsme vše nově vymalovali, aby nám prostory ladily do jednoho vizuálního stylu.

Proč právě prostory v olomouckém Sokolu?
Dlouho jsme hledali prostory, které by vyhovovaly našim požadavkům co do velikosti, vybavenosti, zázemí a dostupnosti pro lidi. A ač se budova Sokola může tvářit jako něco, co není pro mladé, je to pravý opak. Nachází se v centru města, prostory posilovny poskytují místo pro zónu s činkami, stroje, kardio zónu i funkční zónu. Navíc, domluva s vedením Sokola byla bezproblémová a maximálně nám vyšli v našem záměru vstříc.

Zaujala mne funkční zóna, co to je?
To je otevřený prostor, kde je příležitost pro lidi cvičit pomocí vlastní váhy těla s variabilními pomůckami, je tu třeba prostor pro kliky ve stojce, výskoky na bednu nebo třeba cvičení s TRX.  Člověk zde není vázán na žádné stroje a může cvičit, i pod dohledem trenéra, svoje vlastní cviky, které mu vyhovují.

Míváte i skupinové lekce?
Ano, samozřejmě. Hodně oblíbený je battery workout, který se koná tady v budově v tělocvičně, což je takový kruhový trénink se zaměřením na všechny partie těla. Je určen až pro šestnáct lidí, trvá přibližně hodinku a půl a koná se pod dozorem zkušeného trenéra. Potom jsou tu ještě programy přímo zde v posilovně. Lekce Girls Exclusive vede Dorotka a jsou určeny pro ženy. Cvičení je zaměřeno na partie jako je zadek, břicho nebo třeba nohy. Pracujeme s nimi ale i například s kettlebellem nebo s osou. Jsme přesvědčeni, že i silovější cviky pomůžou ženám vytvarovat postavu podle jejich přání. Třetí program Cross Training, který vede Petr, je funkční trénink, kde se kombinují silové a dynamické cviky se základy vzpírání a gymnastiky a je pro pokročilé cvičence.

Máte nějaké výhody i pro studenty?
Pro studenty máme slevy jak pro jednorázový vstup, tak i na permanentky. Jednorázový vstup stojí 70 korun, pro studenty je to 65 korun. Klasická permice na měsíc vyjde na 650 korun, pro studenty je za 600.

Jak je to v této budově se zázemím?
Šatny a sprchy jsou tu společné pro všechny sportovce, kteří dochází do Sokola, na druhou stranu, jsou nově zrekonstruované a šatna čítá na šedesát skříněk, takže není problém se v klidu převléct i osprchovat. Máme zkušenost, že se v šatně nikdy nepotká více jak deset lidí.

Pro případné zájemce - jak máte otevřeno?
Od rána do dvanácté máme individuální plány - posilovna je pro masy zavřená, ale individuální lekce s trenérem fungují a vše záleží na domluvě. Od dvanácté do osmi večerní již funguje normální otevírací doba, v které funguje posilovna a skupinové lekce.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.