čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomouc má nový bikepark, vyřádí se jak začátečníci, tak zkušení mazáci

V pátek byl v olomoucké městské části Slavonín otevřen nový bikepark, který nabízí jak adrenalinovou jízdu pro zkušené borce, tak také mírnější atrakce pro začínající bikery. Veřejný bikepark, první v Olomouci, stál 3,5 milionu korun a radnice na něj dostala dotaci z evropských fondů.

Nový olomoucký bikepark postavili stavbaři na místě bávalé zasypané pískovny. "Kromě čtyř různě náročných drah s překážkami jsme k němu vybudovali také potřebnou příjezdovou cestu, místo pro správce a parkoviště. Bikepark bude provozován jako veřejně přístupné hřiště," řekl novinářům primátorův náměstek Filip Žáček.

Areál má úctyhodnou rozlohu 10 000 metrů čtverečních a na jeho výstavbě a projetování se podíleli i olomoučtí bikeři. Obsahuje tak čtyři dráhy různé náročnosti.

"Výhodou areálu je to, že jsou v něm čtyři tratě různých obtížností. Dvě sjedou i malé děti a jsou vhodné na učení pro úplné začátečníky. Další dvě jsou náročnější a vyžadují určité zkušenosti," řekl novinářům jezdec Světového poháru Kamil Tatarkovič. "Tento styl je stále populárnější a lidé chtějí zkoušet přejíždění hliněných boulí, překážek či jiných terénních nerovností," dodal.

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.