pátek 26. dubna 2024 Oto

Světový pohár v parkuru v Olomouci se zřejmě uskuteční na konci srpna

Termín Světového poháru v parkurovém skákání CSI-W Olomouc 2020 byl přesunut na konec srpna. Pořadatelé počítají sice s nižším počtem hvězd, ale Světový pohár zůstane.

Z důvodu nákazy covid-19 a tím spojeného nouzového stavu vyhlášeného vládou se pořadatelé Světového poháru v parkurovém skákání CSI-W Olomouc rozhodli přeložit mítink na termín od 26. do 30. srpna.

Pevně doufáme, že se i přes nepříznivou situaci podaří závody odložené o dva měsíce uspořádat, byť s určitými omezeními,“ uvádí členka z ESC týmu Olomouc Michaela Smrčková.

V současné době není jasné, kdy budou otevřeny hranice, a dá se předpokládat, že pokud budou mezinárodní závody povoleny, bude účast na nich omezená. Proto se počítá s určitými změnami ve sportovním programu závodů. Světový pohár zůstane v Olomouci zachován, ale měl by být snížen počet hvězd, to znamená obtížnost a výše dotací.

Grand Prix však zůstane na stejné kvalitativní úrovni dle pravidel pro Světový pohár. V rámci tohoto dvouhvězdového mítinku se uskuteční tři soutěže započítávané do Longines Jumping Ranking.  Budou jimi dvě soutěže velké túry a Grand Prix European Youngster Cup pro jezdce do 25 let,“ informují zástupci Equine Sport Center Olomouc.

V tuto chvíli není jasné, kdy a za jakých podmínek bude možné závody organizovat, ani kdy a za jakých podmínek budou otevřeny hranice. Avšak náš cíl jako pořadatelů je jednoznačný. Jezdecká veřejnost si může být jistá, že organizační tým Equine Sport Center Olomouc udělá vše pro to, aby se v letošním roce v České republice konaly alespoň jedny závody se statutem CSI,“ dodá Michaela Smrčková.

Další podrobnosti najdete na webu akce www.csiolomouc.cz.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto csiolomouc.cz

Štítky parkur, Světový pohár, Olomouc, koně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.