pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucký 1/2Maraton se poběží na podzim. Závod byl odložen na říjen

Logistiky náročné období mají za sebou organizátoři atletického seriálu RunCzech, pořadatelé řady závodů, včetně Olomouckého 1/2Maratonu. Po řadě jednání byl odložen letošní Pražský maraton i půlmaratón. Závod v Olomouci ale proběhne, atleti se na start postaví 11. října.

„Letošní rok je opravdu plný změn a nejistoty. U olomouckého závodu jsme nejprve jednali o náhradním termínu v srpnu, potom v listopadu, nakonec se nám po zrušení pražských akcí uvolnilo několik termínů v září a říjnu. Po bleskové komunikaci s vedením města Olomouc se dohodl říjnový termín. Akce proběhne včetně rodinného běhu,“ uvedl zástupce pořádajícího RunCzech týmu Tomáš Coufal.

Organizátoři se v průběhu roku přizpůsobovali novým podmínkám, přepracovávali plány jednotlivých akcí a po zrušení pražských podniků rychle upravili termíny běhů v dalších městech, což je týká také Olomouce.

„Nadále pracujeme na přípravách závodů Mattoni 1/2Maratonu v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Olomouci, Ústí nad Labem a Nature Run v Liberci v jejich podzimních termínech v souladu s platnými omezeními. Těším se až se potkáme na startu i v cíli,“ potvrdil Carlo Capalbo, předseda organizačního výboru RunCzech. „Věřím, že si i díky zmíněným akcím si všichni vyznavači zdravého pohybu užijí krásné aktivní léto. Pro další přípravy na závody nás inspirují Zátopkova slova: „když nemůžeš, tak přidej.“ Těším se na brzké setkání,“ zdraví běžce v celé České republice Capalo.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto olomouc.eu

Štítky olomouc, maraton, 1/2maraton, běh, runczech, říjen, přesunuto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.